logo

Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan

Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan

Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan

Hasbahçe'de Ramazan Bir Başkadır

Hasbahçe’de Ramazan Bir Başkadır

Yüzyıllardır farklı kültürlerin buluşma noktası olan Hasbahçe’yi, 11 ayın Sultanı Ramazan’ın manevi rüzgârına hazırlayan Kağıthane Belediyesi, ilçe sakinlerini iftar sofralarıyla ve sahura kadar sürecek kültür sanat etkinlikleriyle buluşturacak.

Ramazan Paylaşmaktır

Ramazan boyunca mahalle iftarları, söyleşiler, imza günleri ve çocuk programlarıyla bereket, huzur, dostluk, paylaşım ve kardeşlik pekişecek, kültürel gelenekler hatırlanacak. 7’den 70’e her yaştan insan coşkuyu yaşayacak.

Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan Kağıthane

Ramazan Ayı Mağfiret ve Bereket Ayı, Onbir Ayın Sultanı, Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

Ramazan ayı, şeytanların zincire vurulduğu, başının rahmet, ortasının mağfiret, sonunun da cehennemden kurtuluş olduğu Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından haber verilen bir aydır. On bir ayın sultanıdır. Diğer aylarda yapılan işlere bir sevap veriliyorsa, bu ayda bin hatta otuz bin sevap verilir. Ümitsizlerin ümitli hale geldiği, ümitlilerin ümidinin arttığı, affın, rahmetin sağanak yağmurlar gibi üzerimize yağdığı bir aydır.

Ramazan ayı geliyor, rahmet ayı geliyor, günahlardan bağışlanma ayı geliyor, küslerin barıştırıldığı, fakirlerin anımsandığı ay geliyor.

Kur’an-ı Kerimin yeryüzüne hâkim kılındığı her evden yüksek sada ile işitildiği ve bu vesileyle evlerin nur ve bereketle dolduğu ay geliyor. Teravihlerde camilerin dolduğu, gönüllerin Allah Allah sesleriyle çoştuğu ay geliyor.

Ramazan ayı içindeki oruç, Hicret’in ikinci yılı farz kılınmıştır. Sağlıklı, gücü takati yerinde ve mukim olan herkese farzdır. Orucun, insan hayatı, toplum hayatı, insanın terbiyesi, Kur’an’ın inmesi ve Allah’ın Rab sıfatının tecellisi açısından pek çok hikmet ve faydaları vardır.

oruc tut sihhat bul

Oruç Tut, Sıhhat Bul

Ramazan’da, bütün mü’minler oruç tutarak, Allah’ın vermiş olduğu nimetlere karşı toplu bir şükür eda ederler. Toplu yapılan dualar, şükürler, ibadetler Allah katında daha makbuldür. Oruç da böyle kabule layık bir ibadettir. Oruç ibadetiyle beraber yapılan dualar, ibadetler ve çalışmalar Allah katında daha makbul hale gelecektir. Hayırlar artacak, rızıklar bereketlenecektir

Gözlerimizin yanlışa bakmaktan, kulaklarımızın yanlışı işitmekten, burnumuzun yanlış kokuları almaktan, hatta hayallerimizin yanlış fikriyatları düşünmekten halas olduğu ay geliyor. Ruhun cesede, aklın mideye, kalbin nefse hâkim olduğu ay geliyor

Allah, oruç tutanların sevabı bana aittir diyor. Demek ki, oruca Allah büyük sevaplar takdir etmiş ki onu hemen söylemiyor, kuluna sürpriz yapmak istiyor. Bu sürprizle kim karşılaşmak istemez ki!

Hasbahcede Ramazan Bir Başkadır

Hasbahçe’de Ramazan Bir Başka Güzel

Yüzyıllardır farklı kültürlerin buluşma noktası olan Hasbahçe’yi, 11 Ayın Sultanı Ramazan’ın manevi rüzgârına hazırlayan Kağıthane Belediyesi, ilçe sakinlerini iftar sofralarıyla ve sahura kadar sürecek kültür sanat etkinlikleriyle buluşturacak.

Ramazan İftarı Hasbahçe

Ramazan boyunca mahalle iftarları, söyleşiler, imza günleri ve çocuk programlarıyla bereket, huzur, dostluk, paylaşım ve kardeşlik pekişecek, kültürel gelenekler hatırlanacak. 7’den 70’e her yaştan insan coşkuyu yaşayacak.

Ramazan iftarı Fazlı Kılıç

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kağıthane’de eski Ramazanların yaşatılacağının altını çizerek, Ramazan’ı Kağıthane’de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu, Ramazan ayı boyunca birbirinden eğlenceli şovlar ve sürpriz etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Başkan Fazlı Kılıç, herkesi İstanbul’un şehir merkezindeki önemli mesire yerlerinden biri olan Hasbahçe’deki etkinliklere davet ediyor.

Bu vesileyle, herkesin Ramazan Ayını tebrik eder, hidayete muhtaçların hidayetine, günahkârların affına, derecelerinin yükselmesine vesile olmasını Rahmeti sonsuz Rabbimizden niyaz ederiz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4992 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.