logo

Hürriyet Gazetesinin “Karargah Rahatsız” Haberini Kınıyoruz!

Hürriyet Gazetesinin “Karargah Rahatsız” Haberini Kınıyoruz!

Hürriyet Gazetesinin “Karargah Rahatsız” Haberini Kınıyoruz!

UYGAD Basın Cemiyeti, Hürriyet Gazetesi’nin “Karargah Rahatsız” Haberini Kınıyoruz!” başlıklı bir basın bildirisi yayınladı.

UYGAD Basın Bildirisi

Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği olarak, Hürriyet Gazetesi’nin darbelere hazırlık sürecini anımsatan “Karargâh rahatsız” manşetli haberini şiddetle kınıyoruz.

Bizler UYGAD olarak, halkın iradesini baskı altına almaya çalışan hiçbir vesayet odağının varlığını, emaresini kabul etmiyoruz.

Ülkenin barış ve huzur ortamını hedef aldığını düşündüğümüz bu haber, hiç bir şekilde basın yayın ahlak kuralları çerçevesinde izah edilemez.

Önceki darbe dönemlerinden aşina olduğumuz darbeye hazırlık süreçlerindeki medya manşetlerini anımsatan bu haber hiçbir şekilde masum gösterilemez.

Tüm özgürlüklerde olduğu gibi; medya özgürlüğünde de bir sınırın mevcut olması, evrensel basın ilkeleri gereğidir.

Bazı uluslararası güç odaklarının parçacık devletler oluşturma planlarını uygulamaya koyduğu bu dönemlerde, her kesime olduğu gibi medyaya da büyük sorumluluklar düşmektedir.

Tüm medyanın, bu sorumluluklarının bilinciyle hareket etmesini beklemek, bu ülkede yaşayan tüm bireylerin en doğal hakkıdır.

Son dönemlerde üzülerek takip ediyoruz ki, ülkemizin gizli kalması gereken mahrem bilgileri gazetecilik kisvesi altında teşhir edilmekte ve bunu yapanlar uluslararası platformlarda ödüllendirilmektedirler.

Hiçbir çağdaş hukuk sisteminde, hiç bir meslek grubuna suç işleme özgürlüğü tanınamayacağı gibi, gazetecilik mesleğine de böyle bir ayrıcalık tanınamaz.

Bu vesile ile Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin tüm üyeleri olarak Hürriyet Gazetesinin bu haberini kınıyor, tüm medyanın halkın duyarlılıkları ve ülkenin yüksek menfaatleri konusunda hassasiyet göstermesini temenni ediyoruz.

UYGAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Derviş Canbekli

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1134 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.