logo

Hüseyin Akın’ın “Tespitçi Dükkânı” Kitabı Çıktı

Hüseyin Akın’ın “Tespitçi Dükkânı” Kitabı Çıktı

Hüseyin Akın’ın “Tespitçi Dükkânı” Kitabı Çıktı

Şair, Yazar Hüseyin Akın’ın “Tespitçi Dükkânı” adlı kitabı, Ülke Yayınları Edebiyat Serisinden çıktı. Akın, çeşitli zamanlarda yayınlanan yazılarını “Tespitçi Dükkânı” isimli kitapta bir araya getirdi.

Yazar, Tespitçi Dükkânı kitabında, kültürden sanata, din ve dil meselelerinden güncel tartışma konularına kadar birçok mevzu hakkında samimi, neşeli üslubu ile vurucu tespitlerde bulunuyor.

Kitaptaki her bir yazının başlığında muzip ve kıvrak bir dil ustalığını görmek mümkün. Türkiye’de dünden bugüne tartışılan müzmin iki mesele olan din ve eğitim meselesine “Kolonları Kesen Hırsız Din Dersinden Nasıl Beş Aldı?” diye sorarak eğiliyor. “Din eğitiminden muradımız nedir? Yetiştirmek istediğimiz insan modeli nedir?” başlıklı yazılarla bir bakıma okuyucuları ile dertleşiyor.

Hüseyin Akın, Mahallenin kronikleşen sorunlarına bir yabancı gibi değil, bilakis kendi yarası gibi bakıyor. Kuru bir eleştirinin ötesine geçip somut önerilerini sıralamaktan çekinmemiş.

Hüseyin Akın’ın ülkeye ve insanlığımıza dair can alıcı yahut can yakıcı diyebileceğimiz tespitlerini, Tespitçi Dükkânı’nda bulacaksınız.

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1519 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.