logo

Hüseyin Kader: Önce Ahlak ve Maneviyat

Hüseyin Kader: Önce Ahlak ve Maneviyat

Hüseyin Kader: Önce Ahlak ve Maneviyat

Hüseyin Kader Kimdir

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader ile Din ve Ahlak Eğitimini, Değerler Eğitimini ve Projelerini konuştuk…

Öncelikle kendinizi okuyucularımıza tanıtır mısınız?

1973 yılında Karabük Safranbolu’da doğdum. Hafızlıkla başladığım eğitimimi Karabük İmam Hatip Lisesi ve Safranbolu İmam Hatip Lisesini birincilikle bitirerek tamamladım. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldum. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Sosyolojisi alanında Yüksek Lisans yaptım. Akabinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınevi Müdürü ve Editörü olarak çalıştım. 2003 yılında görevimden istifa edip ayrıldım. Akabinde Ensar Neşriyat TİC. A.Ş.’de Müdür olarak 2007 yılına kadar devam ettim. Ensar Neşriyatın Yayın Grubu olmasında ve 400’e yakın yayının hazırlanmasına yardımcı oldum. 2007 yılında Ensar Vakfı Genel Müdürü oldum. Halen bu görevine devam ediyorum.  Ayrıca Namaz Gönüllüleri Platformu İcra Kurulu üyesi ve Darülfünun İlahiyat Fakültesi Vakfı Kurucular Kurulu Üyesiyim. Evli ve iki çocuk babasıyım.

ensar vakfı logo

ENSAR Vakfı ve amaçları hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

Ensar Vakfı, geleneğimizdeki ilim, irfan ve ahlakın zamanın ruhuna uygun bir şekilde yaşatmak, geliştirmek ve nesillere aktarmak üzere kurulan bir vakıftır. Ensar Vakfı insanımızın düşünce, ilim ve ahlak kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar ve katkılar sunmayı amaç edinmiştir. Özellikle İmam Hatip okullarında eğitimin kalitesini fiziki koşullar, öğretmen ve öğrenci boyutuyla birlikte artırmak temel amaçlarımızdandır.

ENSAR Vakfı olarak bu güne değin ne gibi faaliyetlere imza attınız?

Dinini öğrenen ve yaşayan nesillerin yetiştirilmesi vakfımızın temel misyonudur. Seminer ve eğitim programları yoluyla doğrudan, araştırma-inceleme ve sonuçlarını resmi ve sivil kuruluşlarla paylaşarak kamuoyu oluşturma dolaylı misyonumuzdur. İmam Hatip neslinin ilmi, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirebilecekleri imkânları sunmak vakfımızın şiârıdır. Vakfımız faaliyetlerini din ve değerler eğitimi ve öğretimi merkezinde geniş bir yelpazede eğitim, yayın, iaşe ve ibate hizmetleri şeklinde yapılandırmakta ve bu kapsamda uygulamalar yapmaktadır. Vakıf faaliyetlerini daha iyi ve hızlı organize etmek ve nitelikli hizmetler üretmek amacıyla kendisine bağlı alt birim ve organizasyonlar yoluyla devam ettirmektedir.

ENSAR’ın şu anda yapmakta olduğu işlerden biraz bahseder misiniz?

Vakfımız, Değerler Eğitimi Merkezi, Ensar Yayın Grubu, Ensar Vakfı Şubeleri, İstanbul Tasarım Merkezi, Ensar Televizyonu, Ensar Vakfı Yurtları, Ensar Vakfı Yemek Hizmetleri’nde çalışmalar yapmaktadır.

dem değerler eğitim merkezi

Değerler Eğitimi Merkezi Kısaca DEM hakkında biraz bilgi verir misiniz, yaptığı faaliyetler nelerdir?

Değerler Eğitimi Merkezi (DEM), değerlerin eğitimi konusuna akademik düzeyde katkı yapmak amacıyla Ensar Vakfı bünyesinde kurulmuş bir araştırma merkezidir. Değerler Eğitimi Merkezi Din ve değerler eğitimi alanında teorik ve pratik çalışmalar yapmayı, proje ve atölye tabanlı eğitim faaliyetleri düzenlemeyi, lisans ve lisansüstü düzeylerde bu alana yönelik çalışma yapanları maddi ve akademik yönden desteklemeyi, bu konuda elde edilen bilgi ve verilerin toplandığı bir merkez olmayı, diğer ülkelerdeki araştırmacılarla bir kontak noktası oluşturmayı hedefleyen bir kurumdur.

Dem Seminerleri Ensar

Değerler Eğitimi Merkezi yapılanmasını; lisans, lisansüstü ve öğretmenlere yönelik eğitim, araştırma ve yayın çalışmalarını belli bir disiplin dâhilinde kürsü mantığıyla organize etmiştir. Değerler Eğitimi Merkezi’nin faaliyet gösterdiği etkinlik alanları: Değerler ve Eğitim Araştırmaları Kürsüsü, Din ve Toplum Araştırmaları Kürsüsü, Tarih ve Medeniyet Araştırmaları Kürsüsü, Öğretmen Çalışmaları Kürsüsü, Lisansüstü ve Lisans Bursları, Kitap ve Süreli Yayınlar’dır.

İstanbul Tasarım Merkezi

Ensar Televizyonunuz var. Bildiğimiz kadarıyla şu anda internet üzerinden yayınına devam ediyor. Ne tür programlar yapıyorsunuz?

Ensar Televizyonu, Ensar Vakfı’nın tüm eğitim ve araştırma çalışmalarını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla İstanbul Tasarım Merkezi bünyesinde internet üzerinden yayın yapan eğitim televizyonu kurulmuştur. Bu sayede birçok seminer ve eğitim programlarına uzaktan erişim imkânı sağlanmıştır.

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader

İmam Hatip liselerinin eğitim sistemindeki yeri ve önemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

İmam Hatip Okullarımızın son dönemde önemi giderek artmaktadır. İmam Hatip Ortaokulları açılması milletimizin çocuklarının sağlıklı bir din eğitimi ve öğretimi alması için çocuklarını bu okullara gönderme isteği her geçen gün giderek artmaktadır. Bu okulların sayılarının ve öğrencilerinin artması bizleri ayrıca memnun etmektedir.

ENSAR’ın İmam Hatipler ile ilgili projeleri nelerdir?

Ensar Vakfı İstanbul’daki 30 civarı İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere öğle yemeği imkanı sunmakta ve bunun için bu okullar bünyesinde mutfaklar kurmaktadır. 25.000’e yakın öğrenci bu yemeklerden istifade etmektedir. Ayrıca İmam Hatip Okullarında Namaz Bilinci Seminerleri, Kişisel Gelişim Seminerleri, Proje çalışmaları ve koordinasyonlar artarak devam etmektedir.

ENSAR’ın henüz gerçekleştiremediği ama yapmak istediği ne gibi projeleri vardır?

Tüm Türkiye’de teşkilatlanmasını tamamlayan vakfımızın diğer ülkeler ile ilgili çalışmaları gündeminde olup bu konu ile ilgili yoğun bir program planlanmaktadır.

Hüseyin Kader-Ahmed Davutoğlu

Önümüzde 1 Kasım Türkiye Genel Seçimleri var. Kardeşlik adına istikrar adına neler söylemek istersiniz?

1 Kasım Genel Seçimleri ülkemiz, milletimiz ve ümmet için çok önemli bir yere sahiptir. 1 Kasım İstikrar için, istikbal için, İstiklal için, varlık ve yokluk mücadelesinin verileceği bir seçim olarak önümüzde durmaktadır. Aziz milletimizden Yeni Türkiye’nin geleceği için, oyu’nu bu minval üzerine kullanması en büyük arzumuzdur.

Hüseyin Kader-Eğitim-Bir-Sen-İdris Şekerci

Son Olarak Hasbahçe Gazetesi okurlarımız için neler söylemek istersiniz?

Hasbahçe Gazetesinin bizlere böyle bir röportaj imkânı vermesinden dolayı size, tüm çalışanlarınıza ve okurlarınıza en içten sevgi, saygı ve muhabbetlerimizi sunuyor, yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
6234 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.