logo

ICBC Bank’ın Müşterilerine Sunabildiği Hizmetler Mağdur Edici Boyutlara Vardı

ICBC Bank’ın Müşterilerine Sunabildiği Hizmetler Mağdur Edici Boyutlara Vardı

ICBC Turkey Bank, 2015 Kasım ayından bu güne müşterilerini mağdur etmeye devam ediyor. Banka hakkında çok sayıda şikâyet hem müşteri temsilcilerine hem web sitelerine hem de gazetemizin istihbarat servisine gelmeye devam ediyor…

Peki, ICBC Kimin ne zaman kuruldu?

Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki bankacılık otoritesi China Banking Regulatory Commission (CBRC) tarafından GSD Holding A.Ş.’nin sahibi olduğu Tekstil Bankası A.Ş.’nin %75.50’lik sermayesini temsil eden payları ve diğer ortaklara ait payları satın alması sonucu hisserini % 92.8’e yükselten firma 13 Kasım 2015 tarihinde bankamızın unvanı ICBC Turkey Bank Anonim Şirketi olarak değişmiştir.

ICBC Müşterilerine Zulüm etmeye devam ediyor

Şikayetvar’a ICBC’yi şikayet eden İsmail Ünvanlı müşteri, “ICBC, Türkiye de faaliyet gösteren ve en kötü hizmetleri veren bankalardan biridir! Şube başvuruları sonuçsuz. Web şube başvuruları sonuçsuz. Call Center başvuruları sonuçsuz. Kredi vermiyorsunuz. Kredi kartı vermiyorsunuz. Kredili ürünleri kullandırmıyorsunuz. Call Center’niz doğru düzgün müşteri odaklı hizmet vermiyor. Şikâyet dosyası oluşturup duruyorlar ve hiçbir işe yaramıyor sonuç çıkmıyor. Dikkate bile alınmıyor. Evraklarla şubeye yönlendiriliyorum yıllardır. Ama şubeden de hizmet alamıyorum olumsuz, eksikli yetersiz cevaplar alıyorum. Şube bankacılığınız sorunlu ve sıkıntılı. Her şeyden kötüsü müşteri odaklı olmaktan çok uzak. Emekli maaşımı halen başka bankadan almaya devam etmekteyim. Bu yıl emekli maaşımı taşımak için yeni bir banka arıyorum. Ama sizin bankanızı yine seçmeyeceğim. Çünkü sizin müşteriye ihtiyacınızın olmadığını düşünüyorum. Var olan müşterilerinize yeterli ve kaliteli ve etkili hizmet sunamıyorsunuz, bakın bankanızın durumuna? Bu işi yapamıyorsunuz! Başarısızsınız! Müşterileriniz sizden yavaş yavaş uzaklaşıyor ve kaybediyorsunuz ve kaybetmeye de devam edeceksiniz bu hizmet şekli ile ancak müşterilerinizi mağdur edersiniz. Bu zor günlerde bile müşterilerinize zulüm etmeye devam ediyorsunuz” dedi.

ICBC Hizmetleri yetersiz, verimsiz, sorunlu.

İsmal bey, “Hesap açtığınız andan itibaren çok büyük sorunlarla karşılaşabileceğiniz bir banka! Şube bankacılığı sorunlu yetersiz! Telefon müşteri hizmetleri yetersiz, verimsiz sorunlu. Bankanın kullandığı teknoloji çok eski dolayısıyla müşterilerine eziyet edip süründürüyorlar ve müşterilere yardım etmeyip; müşterilerinin bankanın ürünlerini kullandırtırken, karşılaştıkları sorunları çözemiyorlar. Türkiye’miz de çok daha iyi hizmet veren bankalarımız var” dedi.

ICBC’den şikâyetçiyim ve mağdurum

A.C. adlı diğer müşteri ise “4 Şubat 2023 kredi kartımla alışveriş yapmak istedim lakin vade tarihi 02/23 olduğu için alışveriş yapamadım. Müşteri hizmetlerini aradım. Kredi kart numaram ve kart şifremle bağlandım. Müşteri temsilcisine alışveriş yapamadığımı yeni kredi kartımı göndermediğinizi kartımın neden hala adresime gönderilmediğini sorduğum da sizlere cevap verebilmek için telefon bankacılığı şifresini girmem gerektiğini söyledi. Ben de öyle bir şifre aldığımı hatırlamıyorum. Güvenlik aşamasını geçtiğimi ve yıllardır bankanızla çalıştığımı kartımın mahiyetini sorduğumda yardımcı olamayacaklarını dile getirdiler. Şimdi siz bana müşteri temsilcisi olarak yardımcı olamayacağınızı mı söylüyorsunuz dedi. Hem kredi kartımı zamanında göndermediğiniz için hem alışveriş yapamıyorum hem de telefon bankacılığı şifrem olmadığı için şimdi siz bana yardımcı olmuyor musunuz dedim. Aldığımı cevap evet oldu. Kayıtlara geçmesi için hem kartımın mahiyetini sordum hem de yardımcı olamadıkları için kartımın iptal edilmesini istedim. Onu da yapmadılar. ICBC’den şikâyetçiyim ve mağdurum. Maddi ve manevi haklarım saklı olduğunu ve tüketici mahkemesine, yerel ve ulusal haber kanallarına ileteceğimi söyledim. Kayıtlarında mevcuttur. ICBC müşteri temsilcisi beni sıkıntılı ve mağdur duruma düşürdüğü için kartımı telefon konuşmamız üzerine kırıp çöpe attım bir daha kartı kullanmayacağım ve bu banka ile de bir daha çalışmayacağım” dedi.

Diğer bankaları aradığımda kredi kart numaram ya da tc kimlik numaram ve kart şifremle tüm işlemleri yapabilirken ICBC’den bu işlemleri yapamam gösteriyor ki beceriksizler ve başarısızlar. Bu işi bırakmalarını banka yetkililerinden ve bu banka ile çalışılmamasını, mağdur olmamak için kartlarını iptal etmelerini tüm Türk halkından talep ediyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
575 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.