logo

İftar Sofrası Çocuklara Özel Donatıldı

İftar Sofrası Çocuklara Özel Donatıldı

İftar Sofrası Çocuklara Özel Donatıldı

Kağıthane Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu sokak iftarlarında çocuklar unutulmadı. 6 Haziran Salı günü Çağlayan Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi üzerine kurulan sokak iftarında binlerce çocuk oruçlarını hep birlikte açtı.

Çocuklara iftarda çorba, makarna, nugget, tatlı ve meyve suyundan oluşan menü ikram edildi. Birçoğu hayatlarında ilk kez oruç tutan çocukların ramazan sevinci görülmeye değerdi. Ezanın okunmasıyla oruçlarını açan çocuklar iftar sonrası dünyada savaşlardan etkilenen yaşıtları için dualar etti.

Çocuk iftarına katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, iftar sofrasında oruçlarını açmayı bekleyen çocuklarla tek tek ilgilendi. Çocuk iftarlarını her yıl geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Başkan Kılıç, “Güzel dinimizin vecibelerinden olan orucu çocuklarımıza sevdirerek öğretmek amacıyla bu programı gerçekleştirdik. İstiyoruz ki çocuklarımız Ramazan ayının anlam ve önemini hep birlikte yaşayıp öğrensinler. En başta paylaşma ve birliktelik duyguları gelişsin, empati yapma becerileri kazansınlar istiyoruz. Hem bu iftar programı çocuklar için sosyal de bir aktivite. Burada aynı sofrayı paylaşarak yeni arkadaşlıklar ediniyorlar” dedi.

İftara katılan 8 yaşındaki Betül Dalmış, Ramazan deyince aklına ne geliyor sorusuna “dostluk ve birliktelik” cevabını verdi. Minik Betül, “Sofralarda çeşit çeşit yemekler var ama bunlara sahip olmayan insanlar da var. Savaşlardan kaçan, annesi babası olmayan insanlar da var. İftar sofrasında onlar aklıma geliyor” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1106 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.