logo

İKİ ÖNEMLİ KIBLEMİZ ve KÜRESELCİLER

İKİ ÖNEMLİ KIBLEMİZ ve KÜRESELCİLER

İSRAEL’İN Kudüs Baskınını lanetliyorum.

İnanan insanların iki büyük mabedi var; Kâbe-i Muazzama ve Mescid-i Aksa. Kâbe-i muazzama tüm Müslümanların kutsalı fakat iki yıldan beri gerekli ve yeterli ibadete açık değil. Bu sene de haberlere göre sadece Suudi vatandaşlar hac yapacak.

Suud maalesef 1915’ten itibaren İngiliz müttefikliğini kabul etmiş, Kudüs ise 1917 yılında maalesef İngilizlere teslim edilmiştir.

Kudüs Abdülhamid Han’dan beri işgal altındadır. İsrail devamlı toprak genişletmekte ve dünyanın gözü önünde katliamlar da yapmaktadır. Bazı devletler de ABD gibi aleni veya İngiltere gibi gizliden destek vermektedir. Aslında hem Kâbe-i Muazzama hem de Mescid-i Aksa tek bir ülkenin yönetimi ve idaresinden alınması ve daha özerk ve özgür model ile yönetilmesi lazım.

Neden İslam âleminin gözbebeği Kâbe sadece Suudi idare inisiyatifine bırakılsın? Neden her Müslüman ülkenin bir temsilcisi veya Müslüman nüfusa göre temsil yetkisi olmasın?

Neden Kabe ABD ile kol kola bir idarenin kontrolünde olsun? Kudüs’ün tüm dinler için önemli olmasına rağmen neden hiç zulüm bitmiyor. Çünkü sadece İsrael kontrolünde.

Mescid-i Aksa İngilizlere geçtikten sonra Ürdün İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı İslami vakıflar idaresi tarafından idare edilmekte. Fakat Mescid-i Aksa her gün kan, gözyaşı ve İsrael saldırısı altındadır.

Tüm İslam âlemi iki kıblemiz için bir araya gelmeli, yeni düzenleme ile idare, ibadet ve huzuru temin edilmelidir.

KÜRESEL SERMAYE VE DÜNYA

Dünyada küresel sermaye 200-300 yıldır etkin, son 1 asırdan beri istediğini yapmakta ve yaptırmaktadır. 2-3 seneden beri azgın şekilde yenidünya düzeninden bahsedilmekte ve uygulamaya konulmaktadır.

Tüm dünyada Mart 2020 tarihinden beri pandemi veya diğer deyişle ”plandemi“ ile mücadele etmektedir. Dünyada şu an 18 milyon insan tedavi altında şu ana kadar yaklaşık 3 milyon insan da vefat etmiştir.

Yeni habere göre “3. Dünya Savaşı başlamış” maalesef. ABD dış ilişkiler yetkililerine göre Çin’in bu savaşa hazırlandığı ve 2015 ten beri çalışmalar yaptığı.

Peki, 3. Dünya Savaşı nasıl olacak;

1-Kimyasal

2-Nükleer

3-Biyolojik

Bildiğiniz gibi Japonya’ya atılan atom bombaları 2. Dünya Savaşının sonunu ve yenidünyanın da şekillenmesini belirlemiştir. Bu defa zafer; temel silahların ve düşmanın sağlık sistemi üzerindeki etkisi anlatılmaktadır.

Süveyş kanalındaki THE EVER GEVEN gemisi ve düşündürdükleri

Bu gemi sırlarla dolu bir gemi maalesef. “The ever geven” gemisinde radyoaktif toprak zehirlemesi için plandemiden sonraki plana ait yani gıda egemenliği için kilit maddelerin olduğu, bu maddelerin itlaf edilmiş olması.

Eğer bu iddia doğru ise hakikaten büyük bir felaket önlenmiştir. Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin açıklaması “Dünya rahat bir nefes aldı” sözü ne demek bakmak lazım.

Sosyal medyada gıda arzı ve güvenliği açısından söylenen “suni et ve gıdalar” hakikaten ürkütücü olmuştur. Bil Gates’in “gıda güvenliği“ lafları boşuna olmamış demek ki. Sonrasında iklim konferansları vs vs.

Küreselcilerin plandemiden sonraki planı önce plandemi sonra “gıda yetmezliği” çıkarıp dünyayı daha tehlikeli bir kaosa götürmekti. Bir gün dünyanın her yerinde bu küreselciler şamar oğlanı gibi insanların tepkisine maruz kalacakları yakındır.

Dünya şu anda her yerde küreselcilerin tehdidi altında, bu tehdit son bulduğunda insanlık tarih,  tarihten bu yana en derin nefesi alacaktır ümidindeyiz.

Küresel akım ve küresel sermaye ülkelerin ulusal çıkışları ile ve birlikte hareket etmesiyle her ülkeden defolup gitmeleri gerekir. Hem asırlardır ülkelerin her tür sermaye, maden ve enerjilerini sömürmekteler hem de insanlık için tehdit olmaktalar. Aslında her ülke kendi içinde ve kendi yer altı ve yer üstü zenginliğini kullanması ve istifade etmesi gerekir.

Ülkemizde “milli petrol ve Türk petrol“ varken başka petrol kullanmak ne kadar yanlış ise kendi milli şirketlerimize güvenmekte son derece önemlidir. Kendi milli aşımızı yapmak son derece mühimdir.

Eğer tüm Ortadoğu’da olan kan ve gözyaşlarının arkasında küresel sermayenin ve petrol şirketlerinin olduğunu bilmiyor isek yine birçok ülkede altın ve birçok madenlerin yer altı zenginliklerinin olması o ülkenin sömürülmesi için bir sebep ise bunları bilmek ve anlamak zorundayız.

Örnek; Afganistan, Ortadoğu, Akdeniz Havzası

Savaşmadan birlik içinde huzur içinde insanca yaşamak tüm insanlığın hakkıdır, bunu bozmak ve elinden almak isteyen her güç ve odakları aynı zamanda insanlık suçu işlemektedir.

21. yüzyıl insanlık için bir barış, güven ve sağlıklı bir yaşam getirmesi için çok önemli bir fırsat.

Çocuklarımız ve geleceğimize bu fırsatı sunmak için ve bu fırsatı elinden almak isteyen küresel çetelere, küresel sermayeye izin verilmemesi gerekir.

Kendi ulus ve ulusal birliğimizi güçlendirmek ve geliştirmek, dünyada insanların mutlu yaşaması ümidiyle.

Tüm İslam âleminin bayramını tebrik eder, sağlık içinde, geçmişten daha güzel daha özgür olarak bayram yapmalarını temenni ederiz.

Fethullah FAKIOĞLU

505 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.