logo

İlahiyat Önlisans Mezunlarına Müjde

İlahiyat Önlisans Mezunlarına Müjde

İlahiyat Önlisans Mezunlarına Müjde

 

Diyanet-Sen’in uzun zamandır üzerinde çalıştığı ilahiyat önlisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınması teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Kurumda çalışan yaklaşık 56 Bin önlisans mezununu ilgilendiren ve merakla beklenen sınavsız lisans tamamlama konusunda müjdeli haber TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndan geldi. Konuyla ilgili kanun teklifi komisyondan geçti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet-Sen olarak önlisans mezunu kurum çalışanlarının sınavsız lisans tamamlamalarının çok önemli olduğuna inandıklarını belerterek “Bunun için akademisyenlerle görüştük. Gerekli raporları hazırlattık. Bu raporu YÖK’e, ilgili bakanlarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduk. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve YÖK konuya olumlu baktı. Ve bu gün kurum çalışanlarının neredeyse yarısına tekabül eden 56 bin civarındaki kurum çalışanlarımıza sendika farkı gözetmeksizin sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınmış oldu. Bu hakkın elde edilmesinde emeği geçen desteklerini bizden esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’a, YÖK Başkanı Sayın Yekta Saraç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kurum çalışanlarımıza ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Diyanet’te çalışan memurların dışındaki önlisans mezunları içinde aynı uygulamanın hayata geçirilmesini yetkililerden talep ediyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » »
1415 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.