logo

İlk Kız Mehter Takımı Kağıthane’de Kuruldu

İlk Kız Mehter Takımı Kağıthane’de Kuruldu

İlk Kız Mehter Takımı Kağıthane’de Kuruldu

Dünyanın en eski askeri bandosu olarak bilinen Mehter takımı, Kağıthane’de farklı bir versiyonla ortaya çıktı. Asırlardır sadece erkeklerin yer aldığı mehter takımında bu defa kız öğrenciler boy gösterdi.

Hasbahçe İmam Hatip Ortaokulu’nun kurduğu kız mehter takımının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği etkinlikte yaptığı özel gösteri konseri büyük beğeni topladı. Haftanın belli günlerinde okul salonunda toplanan ve 10 öğrenciden oluşan Mehter Takımı Kağıthane’de kızlardan kurulan ilk Mehter takımı olarak yerini aldı. Mehter takımını Celal Başeğmez hocamız yetiştirdi.

Mehter takımı kuruluşuyla ilgili olarak bilgiler veren Hasbahçe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Salih Yıldız, Mehterin Türk tarihinde bir gelenek olduğunu ve ilk kez Kağıthane’de bu tür bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Çocuklarımızla bu tarihi yaşatmak istedik. Mehter Takımını Ortaokul’da okuyan 10 kız öğrencimizden oluşturduk. Yaklaşık üç aydır Celal Başeğmez hocamızın eşliğinde çalışan Kız Mehter Takımımız 23 Nisan etkinliğine hazır hale geldi. Güzel de konser verdiler. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.

Mehter takımında yer alan İlayda Dalkıran isimli öğrenci ise, “Kızlar anlamında belki bu bir ilk. İyi bir takım olduk. Bizim için de güzel oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2360 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.