logo

İlkokul Öğrencisi Koronavirüs İçin Öykü Yazdı

İlkokul Öğrencisi Koronavirüs İçin Öykü Yazdı

Pendik Namık Kemal İlkokul 4.sınıf öğrencisi Beren Karakaş, Koronavirüs için bir öykü yazdı ve yaşıtlarına örnek oldu.

Kağıthane İmam Hatip Lisesi mezunu Hamit KARAKAŞ’ın kızı İlkokul 4.sınıf öğrencisi Beren Karakaş, “Evde canım sıkılıyordu. Bende yaşadıklarımızı bir öykü olarak yazmak ve yaşıtlarıma da iyi örnek olmak istedim” dedi.

İşte Beren Karakaş’ın yazmış olduğu öykü.

COVİT-19 SALGINI ve BEN

2020 yılına girmiştik. O zamanlar ben 9 yaşındaydım. Herkes maske takıyordu. Neler olduğunu anlayamamıştım. Televizyonda ve haber kanallarında insanların maske taktığını görüyordum. Dışarıya çıkmak istediğimde ailem bana;

– Kızım, sen 7 yaşındasın ve 20 yaşından küçük olduğun için dışarıya çıkamazsın dedi.

Neden dışarıya çıkamıyordum? Zaten dışarıda çok az insan vardı. Bu arada unutmadan televizyonda insanların ölüm sayıları sık sık veriliyordu. Çok üzücü olaylar yaşanıyordu. Okula gidemiyordum, dersleri televizyon ve telefondan takip edip yapmaya çalışıyordum. Ama dersleri okulda anladığım gibi anlayamıyordum. Anlamadığım dersleri öğretmene istediğim zaman da soramıyorum.

Ama bu günlerde ailemle keyifli vakit geçiriyorduk. Hepimiz evdeydik. Kitap okuyorduk, oyun oynuyorduk. Birlikte namaz kılıyor ve dua ediyorduk.

Ailem bana şöyle söylüyordu:

– Kızım, Covit -19 insanlara bulaşırsa ölüme kadar götüren sonuçları oluyor. Fakat Covit-19’dan şu şekilde korunabiliriz. Temizliğimize dikkat edersek, evimizi havalandırıp, insanlara yakın temastan kaçınıp dışarıya da çıkmazsak kendi tedbirimizi almış oluruz.

Ben çok korkmuştum, neyse ki Covit-19’dan korunmak için bazı tedbirler vardı. Fakat aklımdaki sorular bitmemişti. Covit -19 Dünya’da neden oluşmuştu. Merak ediyordum. Aklımda birkaç yanıt oluşmuştu acaba hangisiydi? Yoksa nedenler arasında hiç biri yok muydu.

1-İnsanlar doğayı kirlettikleri için mi?
2-İnsanlar pis hayvanlar yedikleri için mi?

Her gecen gün ölü sayısı artıyordu. Aileme neden Covit-19’un dünyaya yayıldığını sordum?

Onlar da şöyle cevap verdi:

– Çin’de yarasaların yenilmesi sonucu bir mikrop oluştu ve insandan insana geçerek tüm dünyaya yayıldı.

Çok şaşırmıştım. Aradan baya bir zaman geçtikten sonra insanlar artık Covit-19’un aşısını buldu. Tüm Dünyadaki insanlar aşı oldu. İnsanlar rahat bir nefes aldı.

Hasbahçe Gazetesi olarak kardeşimize teşekkür ediyor. Bu öykünün aileleri ile vakit geçiren çocuklarımızın resimler çizmesine, şiirler ve öyküler yazmasına örnek olmasını diliyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1166 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.