logo

İmam Hatip’lerde Asrın Projesi

İmam Hatip’lerde Asrın Projesi

İmam Hatip’lerde Asrın Projesi

İmam Hatip'lerde Asrın Projesi

İmam Hatiplilerin özlemini duyduğu dini eğitimli fen liseleri nihayet uygulamaya geçiriliyor. Özel Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan ve Türkiye’nin ilk proje okulu olacak olan Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Fen ve Sosyal Bilimler müfredatı uygulanacak. Okul 2016-2017 eğitim öğretim döneminde eğitim öğretimine başlayacak.

Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit
Gazetemize açıklamalarda bulunan okul müdürü Cafer Koçyiğit:

“Okulumuz 652 Sayılı KHK’nın 37.Maddesi kapsamında FEN ve SOSYAL BİLİMLER müfredatı uygulayan ve Türkiye’de ilk defa 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde uygulanacak olan “PROJE ERKEK İMAM HATİP LİSELERİ”ndendir” dedi.

 

Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi
Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, “Okulumuzda İmam Hatip Lisesi Programının yanında onuncu sınıftan sonra Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı uygulanacaktır. 200 kişilik yatılı yurdu olan okulumuza ilk yıl 50 yatılı öğrenci kabul edilecektir. Sadece 9.sınıfa Yüksek Teog Puanıyla ERKEK öğrenci kabul edecek olan okulumuz Sinema Salonundan Kapalı Spor Salonuna, Z Kütüphanesinden halı sahasına kadar çeşitli sosyal imkânlara sahiptir. 9. sınıftan itibaren oldukça aktif ve nitelikli bir eğitim uygulamasının yapılacağı okulumuzun öğretmenleri, alanlarında uzman öğretmenlerden oluşmaktadır. Akademisyenlerden oluşacak bir danışma kurulumuzun da olacağı okulumuzda üniversitelerle protokoller yapılarak daha nitelikli ve bilinçli bir eğitim sistemi uygulanacaktır.

Üstlendiğimiz misyonun bilincindeyiz. Bu anlamda vizyonumuzu oluşturarak gençlerimizi ülkemizin yeniden Cihanşümul bir devlet olma yolunda sorumluluk alacak gençler ve tarihe mühür vuracak nesiller olarak yetiştirmek gayreti içinde olacağız.” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Türkiye çapında büyük bir ilgi uyandıran ve ilk olacak olan bu proje okulunun, hem imani hem de ilmi alanlarda çok büyük başarılara imza atacağı inancımızla bu büyük heyecanı yaşayan okul müdürü Sayın Cafer Koçyiğit’e başarılar diliyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
3623 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.