logo

İmam Hatipliler Sabah Namazında Buluştu

İmam Hatipliler Sabah Namazında Buluştu

ÖNDER Genç İmam Hatipliler Derneği, 18 Aralık Pazar günü Saat: 07.00’de Büyük Çamlıca Camii’nde “İmam Hatipliler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliği düzenledi.

Etkinliğe; ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ÖNDER Yönetim Kurulu, İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği Yönetim Kurulları, İstanbul’daki İmam Hatip Liseleri ve Ortaokulları, mezunlar, mensuplar ve aileleri katıldı.

Büyük Çamlıca Camiinde sabah namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, namaz sonrası yaptığı konuşmada, “Göklerde ve yerde olan her şey Allah’ı zikreder” ayet-i kerimesine atıfta bulunarak, sadece insanların değil bütün canlıların Allah’ı tespih ettiğini söyledi.

Buluşmaların en hayırlısının namaz buluşmaları olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Hepimiz bizden öncekilerin dualarının kabul olmuş meyveleriyiz. Onlar şöyle dua ettiler; “Rabbimiz bize göz aydınlığı olacak eşler, çocuklar nasip eyle ve onları muttakilere önder kıl” bu duayı yaptılar ve binlerce milyonlarca kişi bu duaya “âmin” dedi. İşte o âminlerin meyveleri sizlersiniz, İmam Hatip nesli, İmam Hatip Ortaokulları, İmam Hatip Liseleridir” dedi.

“Her Müslüman gencin önderi Allah Resulü Peygamber Efendimizdir” ifadesini kullanan Başkan Erbaş, “Her Müslüman, Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de “en güzel örnek” olarak tarif buyurduğu Peygamber Efendimizin yolunda gidecektir. Ne mutlu Onun yolunda gidenlere, ne mutlu Peygamber Efendimizin varisi olanlara” diye konuştu.

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, “İmam hatip camiası olarak İstanbul’un dört bir yanından gelen binlerce gencimiz ve ailelerimizle birlikte Büyük Çamlıca Camii’nde sabah namazında buluştuk. Katılımlarından dolayı Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’a, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e, Yönetim Kurulu Üyelerimize, İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneklerimize, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimize, ailelerine ve yerel ve ulusal basına teşekkür ediyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Ayetullah Coşkun, “ÖNDER Genç İmam Hatipliler Derneğimizin Büyük Çamlıca Camii’nde düzenlediği “İmam Hatipliler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliğine LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları Derneğimizin ve Kağıthane Belediyesi’nin destekleriyle, Kağıthane’deki İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz ve aileleri ile beş otobüs katılım gösterdik. İstanbul’daki imam hatipliler olarak Büyük Çamlıca Camii’nde onbinler bir araya geldi. Sabah namazımızı kılıp, tesbihler, tekbirler, salavatlar çekip dualar ettik. Öğrencilerimiz için güzel bir etkinlik oldu. İnşallah devamı gelir. Emeği geçenlerden Rabbim razı olsun” dedi.

Konuşmaların sonunda dua eden Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, ardından gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlik, çorba ve simit ikramıyla son buldu.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » »
773 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.