logo

İmar Barışı Başvuruları Başladı

İmar Barışı Başvuruları Başladı

İmar Barışı Başvuruları Başladı

Başbakan Binali Yıldırım, İmar Barışı için; 8 Haziran’dan itibaren resmen başvurular başladı, 31 Ekim’e kadar devam edeceğini açıkladı.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Yıldırım, “İmar barışıyla ilgili müracaatlar resmen başladı. Vatandaşlarımdan özellikle talebim, bir an önce müracaatı yapmaları. Çünkü müracaat geciktiği zaman değerlendirme de geç olacak, sorun var olmaya devam edecek” dedi.

Yapı Kayıt Belgesi Başvurusunu E-Devletten Yapabilirsiniz

1- E-Devlette “İmar barışı ve yapı kayıt belgesi” adıyla açılacak bölümde vatandaş, bakanlığın hazırladığı formu dolduracak, yapının fotoğraflarını çekip sisteme yükleyecek. 2- Vatandaşa, beyanında değişiklik yapabilmesi için 24 saat süre tanınacak. Bu süre sonunda cep telefonuna SMS yoluyla banka hesap numarası gelecek. 3- Vatandaş müracaat yaptıktan sonra parasını biriktirip 31 Aralık’a kadar tek seferde ödeyecek. 4-Bankaya harcını yatırdıktan sonra ikinci bir mesajla yapı kayıt belgesinin hazır olduğu bildirilecek. 5- Her başvuruya özel bir barkod numarası verilecek. Vatandaş kendisine verilen barkod numarası ile e-devlet sitesi üzerinden yapı kayıt belgesini alabilecek.

Vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı imar barışı için Kağıthane Belediyesinin açmış olduğu “İmar Barışı Masası”ndan da başvuru yapabilecek. Ayrıntılı bilgi için 444 23 00’ı arayabilirsiniz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » »
973 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.