logo

İmar Barışı Masası Kağıthanelilerin Hizmetinde

İmar Barışı Masası Kağıthanelilerin Hizmetinde

İmar Barışı Masası Kağıthanelilerin Hizmetinde

Vatandaşların mülkiyet, imar ve ruhsat sorununu çözecek ve kamuoyunda “İmar Barışı” olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi’ne başvurular devam ediyor. İmar Barışı ile ilgili Kağıthane’de Cendere Caddesi üzerinde 110 numarada “Barış Masası” ofisi oluşturuldu.

Ofiste, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen 10 personel görev yapıyor. Ofiste görevliler tarafından, gayrimenkulü üzerinde imar ve iskân sorunu bulunan vatandaşların soruları yanıtlanıyor, başvuruları alınıyor. Mülkiyet, imar ve ruhsat sorununu çözecek “İmar Barışı” için günde 200’e yakın kişi başvuru yapıyor.

İstenen bilgi ve belgeler: E-Devlet Şifresi, geçerli bir cep telefonu numarası, geçerli bir e-posta adresi, beyan edilecek yapının adresi, tapusu varsa ada parsel bilgileri, toplam inşaat alanı; konutların ve ticari birimlerin ayrı ayrı toplam alanları, yapıdaki konut ve ticari birim sayısı, arsa arazinin emlak vergi birim değeri ( TL/m2) ilgili belediyeden alınacak, yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan, yapının sınıflandırılması, imar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi, yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf, Fotoğrafların dosya formatı jpg olmalıdır.

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilecek belgelere yönelik başvurular e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi Formu doldurularak da yapabilirsiniz. Son gün 31 Ekim 2018. Son Ödeme Tarihi ise 31 Aralık 2018’dir.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » »
2545 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.