logo

İngilizce Soru Zarfları konusarakogren.com ile Nasıl Öğrenilir

İngilizce Soru Zarfları konusarakogren.com ile Nasıl Öğrenilir

İngilizce Soru Zarfları konusarakogren.com ile Nasıl Öğrenilir

İngilizce eğitimi günümüzde artık anaokulundan itibaren verilmeye başlanmıştır. Bu sayede hızla gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurma anlamında daha yetenekli bireylerin yetiştirilmesi mümkün olmaktadır. Örnek vermek gerekirse yaygın teknolojik ürünlerin kullanımında en yaygın dil olan İngilizce kullanılmaktadır. Dolayısıyla teknolojiye ihtiyaç duyan bir birey öncelikle İngilizceyi doğru bir şekilde öğrenmelidir. 

İngilizce Türkçeden oldukça farklı bir dildir. En belirgin fark yazıldığı gibi okunmamasıdır. Bu da yeni öğrenenlerin gözünü korkutabilir. Fakat biraz üzerinde durulup harfler doğru öğrenilirse korkacak bir şey kalmaz. Temel sağla olursa inşa da sağlam olacaktır. Harflerden sonra ilk olarak geniş zaman kalıbı olan present tense içerisinde bazı cümle kalıpları ile bir giriş yapmak yaygın ve uygundur. Ardından sık kullanılan sıfatlar konusuna geçilebilir. İsimler pek çok bakımdan nitelenebileceği için bu konu son derece geniş kapsamlıdır. Üstelik bazı durumlarda zarflar ile karıştırılabildiği için problem oluşabilir. Oysaki zarflar bir ismi nitelemez. Adverb genellikle bir eylemi niteler. Ya da cümlenin ne zamandan veya nereden bahsettiği ile ilgili ipuçları verir. İngilizce soru zarfları da yine cümledeki gerekli ve eksik öğeleri buldurmayı sağlayan sözcüklerdir. Ne zaman anlamı taşıyan when, nerede anlamı taşıyan where soru zarflarına örnek olarak gösterilebilirler. 

İngilizcenin bir diğer dikkat gerektiren konusu da isimlerdir. İsimler noun olarak adlandırılır ve Türkçede ki gibi tekil ve çoğul halleri vardır. Yani singular plural nouns olarak ifade edilirler. Tekil isimler herhangi bir takı almazken çoğul olan isimler ‘s takısı ile zenginleştirilir, arttırılır. Ancak bu takının kelimeye doğru eklenmesi için birtakım kurallara uyulması gerekmektedir. İşte bu kuralları doğru algılamak ve uygulayabilmek için iyi bir eğitim gerekir. Sonrasında ise düzenli tekrarlar, alıştırmalar ve konuşma ile var olan aksaklıklar da düzeltilebilir. Dil okulları yabancı dil öğrenmek için son derece faydalıdır. Ana dili İngilizce olan öğretmenler ile pratik yaparken Türkçe yerine İngilizce düşünmeyi daha kolay algılamak mümkün olacaktır. Hem de diksiyonun doğru yerleşmesi ve farklı kültürlerde kendini ifade edişin değişimlerini de algılamak kolaylaşacaktır.

Ancak herhangi bir dil okuluna gitmeye zamanı olmayanların bu süreci ertelememeleri ve farklı yöntemleri denemeleri gerekir. Çünkü İngilizce bir dünya dili olmakla birlikte aynı zamanda bilimin, sağlığın ve teknolojinin de dili olması açısından öğrenilmesi bir mecburiyet halini almıştır. Bugün en kaliteli filmler Hollywood filmleridir ve İngilizcedir. Üniversitelerde araştırmacı olmak için yabancı kaynakların didik didik edilmesi gerekirse herkesin karşısına genellikle İngilizce eserler çıkacaktır ve birçoğunun çevirisi dahi yapılmamıştır. Daha basiti ise günlük hayatta kullanılan cep telefonlarının dahi pek çok yönergeleri İngilizcedir. Dolayısıyla kısa zaman içerisinde bir çözüm üretmek gerekir. 

http://konusarakogren.com gibi web siteleri aracılığıyla da dilbilgisi kuralları ile birlikte telaffuzun da iyileşmesi sağlanabilir. Anadili İngilizce olan eğitimcilerin sesli hizmet verdikleri bu tür siteler işitsel anlamda da kişiyi yetkinleştirmektedir. Söz konusu web sitelerinde İngilizce temel dersleri olan isimler, fiiller, sıfatlar, zarflar, past tense-presen tense gibi zamanlar konularında yazılı kaynaklara erişim mümkündür. Ayrıca bol miktarda alıştırma sorusu ile bilinenlerin ve yeni öğrenilenlerin pekiştirilmesi sağlanır.

Öğretmenler ile canlı diyalog kurulması ise öğrencinin İngilizce kelimeleri daha doğru telaffuz etmeyi öğrenmelerini sağlar. Ayrıca kulak aşinalığı denen olay gerçekleşir. Bu sayede birey İngilizceyi daha kısa zamanda daha akıcı konuşup yazabiliyor hale gelir.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1399 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.