logo

İŞKUR’un TYP İşçileri 3-4 Ay İşsiz Kalmasın

İŞKUR’un TYP İşçileri 3-4 Ay İşsiz Kalmasın

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında başta belediyeler olmak üzere kamu kurumlarında ve okullarda hizmetli ve güvenlik olarak çalıştırdığı işçileri işten çıkarmasın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan çalışanlar, yaz mevsimi ile birlikte işlerini kaybetmek istemediklerini ifade ederek, sürenin 3-4 ay daha uzatılmasını istiyorlar.

İŞKUR, TYP kapsamında başta belediyeler olmak üzere kamu kurumlarında ve okullarda çalıştırdığı personelleri Kasım ayında işbaşı yaptırıp Haziran ayında iş sözleşmesi sona erince işten çıkarmaktadır. Bu uygulama her sene devam etmektedir. Yerine göre bazen yazın bazen kışın işten çıkarılan hizmetli ve güvenlik elemanları 3-4 ay gibi işsiz kalmaktadır.

Yaz mevsimine işsiz girmek istemiyoruz

İŞKUR’un TYP kapsamında çalışanlar; “Yaz mevsimine girerken bizleri işsiz bırakmasınlar. Bu programın 3-4 ay daha uzaması devletimize çok fazla bir külfet getirmeyecektir. Ancak binlerce insanın az da olsa huzurlu bir yaz geçirecektir. Aslında sosyal devlet ilkesi de bunu gerektirir. Bizleri şu Covid-19 salgın döneminde işsizliğe mahkûm etmeyin” dedi.

İŞKUR tarafından başlatılan Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalışan işçiler yaz mevsimine işsiz girmesin!

Hasbahçe Gazetesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çağrı yaparak TYP kapsamında çalışanların iş sözleşmelerinin 3-4 ay daha uzatılmasını talep ediyoruz. Maaşları ve SGK’ları ödensin işlerine devam etsinler.  Bu programların 3-4 ay daha uzaması devletimize çok fazla bir külfet getirmeyecektir.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » »
1010 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.