logo

İslam Ülkelerinde Haçlı Zihniyeti Postalları Olmasaydı?

İslam Ülkelerinde Haçlı Zihniyeti Postalları Olmasaydı?

Dünya’daki tüm İslam ülkelerine baktığımızda haçlı ittifakının izlerini görmekteyiz.

Sekiz yıl süren İran-Irak savaşından sonra başlayan günümüzde de devam eden ABD görünümlü işgal güçleri maalesef bir milyondan fazla masum Müslümanı katletmiştir. ABD’nin Bağdat’ta kendine özgü güvenlik bölgesini de kurarak, bu işgali sürdürdüğünü de görmekteyiz.

Afrika’da ve farklı bölgelerde haçlı askeri varlığının kontrolünde olan ülkeler kendi idarelerini kaybetmiştir. İşgalciler, bu ülkelerin ekonomilerini, madenlerini, yeraltı ve yerüstü zenginliklerini kendi ülkelerine aktarmaya halen devam ediyorlar.

Yemende, Sudanda, Libya’da, Etiyopya’da ve Arakan’da haçlı zihniyetinin postalları maalesef hissedilmekte.

Kahir ekseriyeti Müslüman olan Mısır’da haçlının desteği ve işbirlikçisin bu kontrolü bırakmaya da niyeti yok.

Afganistan’da 1970’lerden beri artarak devam eden bir zulüm ve baskı önce haçlının birisi sonra diğeri el değiştirerek kontrolü devam ettiriyor. Madenler ve zenginlikler maalesef ülke yararına kullanılamıyor.

Suriye’de yarım asırdır bitmeyen zulüm ve baskı devam ediyor. Haçlı zihniyeti insanları görmüyor, göçmenleri, binlerce insanın çilesini arttırmaktan başka bir şey yapmıyor hatta seyirci kalıyor, mazlumu daha mazlum yapıyor.

Avrupa’nın göbeğinde Bosna’da yaşanan katliama, yüzbinlerce insanın öldürülmesine destek vermiş bulunuyor. Hatta haçlı ordusu bu insanlara hıyanet ediyor bile bile işbirlikçilerine satıyor.

Peki, bu haçlı zihniyetinin yaptıkları yeni mi, tabii ki Hayır

Tarihte 1. Haçlı seferleri, 2. Haçlı seferleri diye devam etmiş ve 8 defa haçlı seferleri gerçekleşmiştir.

Tarihimizde ise bu zihniyet sinsi bir şekilde savaşı devam ettirmektedir.

Eskiden İslam medeniyetinin olduğu ülkeleri tarumar etmişler, yakıp yıkmışlar, kütüphanelerini yağmalamışlar, inanan insanları hiç acımadan katletmişlerdir.

17.yüzyıldan beri haçlı postalları olmasaydı nelerin olacağını varsayalım;

– Osmanlı Dünya’da mazlumun sesi, hamisi gözeticisi olmaya devam edecekti.

– Suriye’de bugün yaşananlar olmayacak, kardeş kardeşi vurmayacak, bölgede huzur ve sükûn hâkim olacaktı. Şu an bizim yapmak istediğimiz şey de tamda budur.

– Haçlının postalları, İsrail’in Siyonist yayılmacılığı olmayacak, Müslümanların da kanı akmayacaktı.

– PKK, PYD; YPD, YPG, DEAŞ, İŞİD gibi terör örgütleri olamayacak, Dünya’da FETO vb. insanları aldatan din istismarı yapan örgütler ülkelere yerleşemeyecek gerçek Müslümanlar ve diğer ülkelerde insanlar aldatılamayacaktı.

– Hain ve terörist gruplar yeşermeyecek ve gelecekte de bu ülkelerde terör filizlenmeyecekti.

– Arap ülkeleri arasında hain, fırsatçı kendi nefsini ve iktidarını milletinin menfaatinden üstün tutan iktidarlar olmayacaktı.

– Bizim yüzümüze gülüp arkadan terör gruplarını besleyen, destekleyen, müttefik zannedilen ülkeler olmayacak veya palazlanmayacaktı.

– Dünya’da insanlar kendi dinini serbestçe yaşayabilecek İzhar’ul Hak (doğrunun gerçekleşmesi) tecelli edecekti.

Zaman ve mücadele her şeyin ilacı;

Geç olmadan İslam ülkeleri ile kardeşliğimizin pekişmesi, Asya’daki Türki cumhuriyetler ile ittifak ve yakınlaşmanın sağlanması daha da elzem hale gelmiştir.

Bugün Birleşmiş Milletler maalesef Dünya’daki huzur ve güveni, kardeşliği sağlayamamaktadır. İnsanların zulüm görmelerini ve mülteciliği önleyememektedir. Çünkü BM, birkaç büyük ülkenin, haçlının oyuncağı ve kontrol ettiği birlik haline gelmiştir.

Dünya’da her dinin mensupları hürce dinlerini ve inançlarını yaşamalıdır. Gerçek inananlar diğer insanların da iyiliğini ve yaşam hakkını savunmalıdır.

Fikirler tartışılır fakat teröre destek olmak insanlığa ihanettir.

Dünya’da huzur ve güvenin, kardeşliğin sağlanması için hepimizin tek yürek olmasına eskiden daha fazla ihtiyaç vardır.

Ülkemiz ve milletimiz tarihte olduğu gibi bunu başaracak güçtedir.

Allah ülkemizin başlattığı birlik, beraberlik, huzur, kardeşlik çalışmalarında yardımcısı olsun, iktidarıyla, muhalefetiyle yolumuzu açık etsin.

Selam ve dua ile

Fethullah Fakıoğlu

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1230 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.