logo

İslamla Şereflenmek, Neden Müslüman Oldular?

İslamla Şereflenmek, Neden Müslüman Oldular?

Geçmişte İslam’ı seçmiş, bugün Müslüman olmuş ve gelecekte iman nuru ile aydınlanacak insanlara müjdeler olsun. Ne mutlu onlara!

Hepimizin bildiği Fransız Şair Yazar Victor Hugo bakınız yazdığı şiirlerde neler söylemiş;

”Allah birdir, hep onun yolunda savaş!
Sonra; O’na inanıp teslim olun dedi!” diye ekledi.

Biz, karanlıkta birer zerreyiz, yüce olan O’dur.
Ey insanlar O’ndan başka rehberim yoktur.

İsa benden önce ama ne Tanrı’dır ne de oğlu,
O gülü koklayan Bakire Meryem’den doğdu.

Alnı dik yanakları kusursuz ve benzersizdi,
Kaşları ince, bakışları anlamlı ve keskindi.

Ağzından dua ve zikir hiç eksik olmazdı,
Çok az yer, karnının üzerine taş koyardı.

Altmış üç yaşında, bir ateş sardı vücudunu,
Kutsal kitap Kur’an-ı bir defa daha okudu.
Victor Hugo “Affetmek iyi insanların intikamıdır” demiştir.

****

Ünlü Fransız filozof, Roger Graudy Müslüman olmuş ve “Yaşayan İslam” ve “İslam ve insanlığın geleceği “ adlı eser yazmıştır. ”İnsanlığın evrensel barış ve kimsenin kimseyi ezmediği sosyal adalet düzenine erişilebilmesinin zemini Kur’an’dır. O’nun gözünde Kur’an hiç eskimeyen ve daima yenilenen bir kitaptır.” Demiştir.

****

Malcom-X, Müslüman olduktan sonra El-Hacc Melih b. Şahbaz ismini almış “Rengimiz ve ırkımız ne olursa olsun hepimiz insanız ve aynı Allah’a inanıyoruz” demiştir.

****

Muhammed Ali, Cassius Marcellus Clay iken Müslüman olunca ismini değiştirmiştir. “Bir koruman var mı sorusuna, Evet bir korumam var. O en gizli düşünceleri bile duyandır, O Allah’tır. Benim korumamdır. O, senin de korumandır” demiştir.

****

Hollandalı milletvekili Joran Van Klaveren İslam karşıtı kitap yazarken Müslüman bu süreçte olmuştur. İslam karşıtlığını çürüten kitap yazmıştır.

ABD’de İrlandalı şarkıcı Sineard O’connor Müslüman olduktan sonra “Şüheda“ ismini almıştır. “Tüm kutsal metinler, diğer kutsal metinleri gereksiz kılan İslam’a götürür“ demiştir.

****

Holly wood oyuncusu Ellen Burstyn, 30’ lu yaşta Müslüman olmuş, “İslam ile tanıştıktan sonra hayatının çok farklı yere gittiğini söylemiştir.”

****

Cat setevens İslam ile tanıştıktan sonra “Yusuf islam” ismini almış.

“Pasifik okyanusunda yüzerken tüm gücünü kaybetmiş, Allah’ım lütfen beni kurtar demiş, oradan kurtuldum ve Kur’an a ulaştım“ demiştir.

****

ABD’ li yazar Şems Friedlender, Rus Yahudi ailenin çocuğu idi. Müslüman olduktan sonra “İslam hayatın her yerinde olmalı bu yüzden bütün hayatımı İslam’a entegre ettim, İslam bir hayat tarzıdır, İslam’ı hayatınızdan ayrıştıramazsınız “demiştir.

****

Albert Einstein; “Derin bir imana sahip olmayan gerçek bir bilim adamı düşünemiyorum” bu durum şöyle ifade edilebilir; ”Dinsiz bir bilime inanmak imkânsızdır.”

****

Lois Pasteur mikrop teorisi ve evrim inancına karşı olan bir bilim adamıdır ve “doğayı ne kadar incelersem yaratıcının eserleri karşısında inancım o kadar artıyor.”, “Bilim insanı Allah’a götürür.” demiştir.

****

Kaptan custo, Jaques Yves Cousteau, Denizaltı araştırmacısı olarak Cebelitarık boğazında tuzu ve yoğunluğu farklı iki suyun karışmadığını ve bunun da Kur’an-ı kerimde 1400 sene önce bildirildiğini öğrenince Müslüman olmuştur.

****

Mıke Tyson hapishanede Kur’anı-ı Kerim ile tanıştı ve Müslüman oldu, Müslüman bir eş ile evlendi.

****

Ferdinand Levis Alcindar ünlü basketbolcu Müslüman olduktan sonra Karem Abdul Jabbar olarak ismini değiştirmiştir.

****

Omer Sharif 1955 yılında mısırlı bir Faten hamama ile evlendi, Müslüman oldu.

Bella Hadid, poster dergisine röportajında “Müslüman olmaktan gurur duyuyorum” demiştir.

Tahminlere göre  2050 yılına kadar Norveç’te Müslüman oranı % 17, İsveç’te % 30,6 , Finlandiya’da % 15, Almanya’da % 20’lere çıkacak.

Tahminen Dünya nüfusunun 2,550.000.000 kişi Müslüman ve dünya nüfusunun % 33,3 ünü teşkil etmektedir.

Müslüman olmak örnek olmak demektir. Eğer örnek olur isek bir gün herhangi bir “dünya lideri”nin Müslüman olduğunu neden görmeyelim. Tarih nice İslam’ı seçmiş padişah, komutan, ünlü, ilim adamları ve liderlerle doludur.

Sorduğumuz soruların cevaplarını İslam’ı seçen örnek şahsiyetlerin hayatında bulmak mümkün

Biz nasıl bir Müslüman olmalıyız iyi düşünüp iyi analiz etmeliyiz?

Müslüman kimliğinde olup ta O’nu sindirememiş olanlar değil, O’nu gerçekten yaşayanlar bize örnek olmalı.

Baktığımızda hayatın çok ta uzun olmadığını nicelik ve nitelik olarak çok güzel ve huzur içinde Allah’a iyi bir kul ve “örnek insan” olarak yaşanması gerektiğini çok net olarak görebiliriz.

Ne mutlu bu şekilde yaşayabilenlere, kurban bayramınızı tebrik eder, İslam âlemine ve insanlığa sağlık ve salgından uzak bayramlar dileriz.

Fethullah FAKIOĞLU

Etiketler: »
513 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.