logo

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na AK Parti’nin adayı Mevlüt Uysal seçildi. Mevlüt Uysal seçimlerin üçüncü turunda 179 oy alarak İBB’nin yeni başkanı seçildi.

22 Eylül’de yaptığımız haberde “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın ismi geçmektedir. İlerleyen zamanlarda başkan kim olacak göreceğiz” demiştik. Haberimiz de yanılmadık. Hayırlı olsun diyoruz. Haberin doğru adresi “HASBAHÇE GAZETESİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı seçmek amacıyla 28 Eylül Perşembe günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde toplanıldı ve seçime gidildi. Mevlüt Uysal ilk turda 179, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı. İkinci turda Mevlüt Uysal 179, Ekrem İmamoğlu 128 oy aldı. İlk iki turda 3’de 2’lik çoğunluk sağlanamayınca 3.Tura geçildi. Yapılan üçüncü turda başkanlığa 179 oy alan AK Parti adayı Mevlüt Uysal İBB Başkanı seçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Başkan seçtiği Mevlüt Uysal, İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet’in elinden Başkanlık Mührünü alarak görevine başladı.

Mevlüt Uysal Kimdir?

1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti’nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.

2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

Hasbahçe Gazetesi ailesi olarak İBB Başkanlığına seçilen Sayın Mevlüt Uysal’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
1744 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.