logo

İSTANBUL ÇEKMEKÖY İLKOKULU’NDA NE OLDU?

İSTANBUL ÇEKMEKÖY İLKOKULU’NDA NE OLDU?

İSTANBUL ÇEKMEKÖY İLKOKULU’NDA NE OLDU?

Birkaç gündür sosyal ağlar ve medya, Çekmeköy İlkokulu’nda yaşanan bir olay üzerinden çalkalanmaktadır. Basına servis edilen görüntüler üzerinden binlerce yorum yapılmış, öğretmen adeta linç edilmiştir.

Bu yapılan paylaşım ve haberler üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma başlatıldığını açıkladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “Çekmeköy İlkokulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi esnasında çekilen ve yayın organlarında yer alan görüntülerle ilgili olarak 28.10.2019 tarihinde müdürlüğümüzce gerekli inceleme ve soruşturma işlemi başlatılmıştır” denildi.

Hasbahçe Gazetesi olarak olayın aslını araştırdık ve konuyla ilgili olarak Çekmeköy İlkokulu Öğretmeninden ve Eğitim Bir Sen 3 Nolu Şube Başkanı Erol Ermiş’ten konu hakkında bilgi aldık.

Kamuoyundan özür diliyorum

Konu hakkında Çekmeköy İlkokulu Öğretmeni şu açıklamalarda bulundu; “Oyunla eğitim vermek istedim. Her hangi bir art niyet olması mümkün değil, olamazda. Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinde, dini ve dinî kavramları eğitici bir oyunla öğretmek istedim. Oyun, Meyve Sepeti oyunundan uyarlanmıştır. Bu oyunla “selam, besmele, günah, sevap” kavramlarının daha iyi öğretilmesini amaçladık. Niyet güzel ama yöntem yanlış oldu. Hata yaptığımı kabul ediyorum. Kamuoyunda meydana gelen infial için çok üzgünüm. Kamuoyundan özür diliyorum” dedi.

Öğretmenin dine hakaret kastı yoktur ve bir 29 Ekim provası falan da değildir.

“Eğitim Bir Sen 3 Nolu Şube Başkanı Erol Ermiş ise şu açıklamalarda bulundu:

Çekmeköy’de eğitim camiasının çok yakından tanıdığı, başarılı bir öğretmen arkadaş, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinde, dinî kavramları eğitici bir oyunla öğretmek istemiştir. Oyun, Meyve Sepeti oyunundan uyarlanmış, oyunla “selam, besmele, günah, sevap” kavramlarının daha iyi öğretilmesi amaçlanmıştır.

Olayda adı geçen öğretmen, din düşmanı değil, bilâkis dinine bağlı bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenidir. Söz konusu kavramları, ilkokul çocuklarına oyun yoluyla daha kolay öğretmeyi istemiş, ancak kullandığı yöntemin yanlış olması dolayısıyla yaşadığımız problem ortaya çıkmıştır.

Olay; eğitici bir oyundan ibarettir, dine hakaret kastı yoktur, bir 29 Ekim provası falan da değildir. Dahası öğretmen; öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından sevilen-sayılan bir öğretmendir. Herkes gibi o da hata yapmıştır.

Öğretmen arkadaşımız, oyunla eğitim konusunda uzmandır. Camiamızın eğitimle ilgilenen STK’ları, kurum ve kuruluşları kendisinden yararlanmaktadır.

Arkadaşımız yönteminin yanlış olduğunu kabul etmekte, hata yaptığını söylemekte, kamuoyunda meydana gelen infial için üzgün olduğunu beyan etmekte ve kamuoyundan özür dilemektedir.

Hâl böyle iken videonun sürekli sosyal medyada yayılmasını, hata yaptım diyen birine linçin devam ettirilmesini, çok çirkin hakaretler yapılmasını, ağır küfürler edilmesini doğru bulmuyoruz.

Olaydan çıkarılacak ders: Eğitim-öğretimin bir parçası olan eğitici oyunlarla ilgili daha dikkatli olunmalı, İslami ve toplumsal hassasiyetleri dikkate alan yöntemler kullanılmalıdır” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » »
3053 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.