logo

İstanbul Müftüsü Yılmaz, Gençlerle Sabah Namazında Buluştu

İstanbul Müftüsü Yılmaz, Gençlerle Sabah Namazında Buluştu

İstanbul Müftüsü Yılmaz, Gençlerle Sabah Namazında Buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik başlattığı “Camii Gençlik Buluşması” çalışmaları kapsamında İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, kadın-erkek, yaşlı-genç-çocuk yaklaşık 3 bin kişiyle sabah namazında buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik başlattığı “Camii Gençlik Buluşması” çalışmaları kapsamında Kağıthane Müftülüğü, 7 Ocak Pazar günü Sabah Namazında Kağıthane Çeliktepe Aydınlar Camii’nde gençleri bir araya getirdi.

Sabah namazında cemaat dışarlara kadar taştı. Programa kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce kişi katıldı.

Programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Başkanları, STK Başkanları, Muhtarlar, öğrenciler, okul idarecileri, öğretmenler ve Kağıthaneliler katıldı.

Program kılınan Sabah Namazının ardından Aydınlar Camii İmamı Hasan Demirel’in yapmış olduğu tesbihat ve dua ile başladı.

Programın açılış konuşmasını Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu yaptı. Haliloğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik başlattığı “Camii Gençlik Buluşması” çalışmaları kapsamında bugün gençleri sabah namazında bir araya getirmek için program düzenledik. Amacımız gençlerimizin camii ile cemaatle, ibadetle, mabetle buluşmasıdır. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda camiinin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz yaptığı konuşmada, “Bizleri var eden, varlığından haberdar eden, sayısız nimetler veren ve sabahın seher vaktinde bu kutlu mabedinde buluşturan ve bu güzel günlere kavuşturan Rabbimize hamdü senalar olsun. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik başlattığı “Camii Gençlik Buluşması” çalışmaları kapsamında İstanbul Müftülüğü olarak özellikle gençlerimizle beraber olmaya, bu gibi programlara gençlerimizin katılımlarına önem veriyoruz. Biz gençlerimizi önemsiyoruz. Çünkü gençlerimiz bizim geleceğimizdir, geleceğimizin teminatıdır ve onlar insan hayatının en değerli dönemi olan, en verimli zamanı olan, en üretken dönemi olan zamanı yaşıyorlar. Onların hayata olan bakışları, onların geçmiş nesillerle, önlerindeki insanlarla buluşmaları ve onlara tutunmaları hiç şüphesiz bu milletin, bu ülkenin geleceği açısından son derece önemlidir. Allah (c.c.) insanlık tarihinin başlangıcından itibaren insanlığa hizmet etmiş iz bırakmış gençlerden örnekler veriyor. Kur’an-ı Keriminde; Adem oğlu Habil’i, Genç İbrahim’i, Genç İsmail’i, Genç Yusuf’u, Ashab-ı Kehfi, Şuaybın Kızı Safura’yı, Meryem’i (a.s.) anlatılıyor. İşte tüm bunları genç erkeklerimize ve genç kızlarımıza –onların yaşamlarını, teslimiyetlerini, duruşlarını, sabırlarını ve iffetlerini- örnek olsun diye Rabbimiz anlatmaktadır” dedi.

Yılmaz, ”Gençlerimize biz 5 önemli şeyi öğretmek durumundayız. Önce âlem bilgisini, varlık bilgisini tanıtmalıyız. Bir görünen âlemi bir de görünmeyen âlemi anlatmalıyız, tanıtmalıyız. Bu âlemi var eden bir kudret var. İşte O kudretin varlığını, O Kudretin bu âlemi var ettiğini ve O kudretin bu varlığı var etmekten maksadının ve amacının bulunduğunu gençlere öğretmeliyiz. İkincisi ilimdir. İlmin de üç önemli kaynağı vardır; pozitif ilimler; Laboratuvarda deneyle, test edilerek öğrenilen ilim. Diğeri akılla öğrenen ilim; felsefe, hikmet ve sosyal hayata dair ilim. Bir de Rabbimizin ihsan ettiği vahiyle gelen ilimdir. Gençlerimizin bu üç ilimden haberdar olması, bu üç ilimi de öğrenerek hayata daha farkı gözlerle bakabilmesi, onların kendi kültürlerini, kendi aidiyetlerini tanımaları adına önemlidir. Gençlerimizin öğrenmesi gereken üçüncü konu insanın bizzat kendisidir. İnsan dediğimiz şey dışardan gördüğümüz et ve kemikten ibaret değildir. İnsanoğlunun bir de ruhi durumunun olduğunu öğretmeliyiz. Dördüncüsü Hayat konusudur. Bir yaşadığımız, büyüdüğümüz, doğup, öldüğümüz hayat bir de var olduğuna inandığımız Kur’an-ın haber verdiği ebedi hayat vardır. Ebedi hayatın varlığı bu hayatı daha düzenli yaşamamıza, daha sistemli yaşamamıza ve sorgu suale muhatap olacağımız bilinci ile hayatımızı sürdürmemize vesile olacaktır. Dolayısı ile dünya hayatı ile ahiret hayatını da gençlere anlatmalıyız. Beşinci olarak gençlerimize manevi ve ahlaki değerlerimizi öğretmemiz gerekiyor. Yüce dinimizin bize öğrettiği yerleşen değerlerimizin en başında kardeşliğimiz geliyor. Kardeşlik bizim gençlere öğreteceğimiz en büyük değerdir. Bu kardeşliğin bize yüklediği sorumlulukları öğretmeliyiz. Kardeşliğin dışında muhabbet ve sevgiyi öğretmeliyiz” diyerek konuşmasının ardından yaptığı dua ile program sona erdi.

Program sonrası Kağıthane Belediyesi gençlere ve cemaate camii avlusunda çorba ikram etti.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
1847 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.