logo

İstanbul Oryantiring Yarışması Kağıthane’de Yapıldı

İstanbul Oryantiring Yarışması Kağıthane’de Yapıldı

İstanbul Oryantiring Yarışması Kağıthane’de Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Kağıthane Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği İstanbul Oryantiring Yarışması, 17 Ocak Salı günü Saat:09.00’da Hasbahçe Mesire Alanı’nda yapıldı. Yarışma aynı gün saat 14.30’da Kağıthane Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen kupa töreniyle son buldu.

 

Hasbahçe Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, İstanbul Oryantiring Gençler İl Birinciliği Yarışması’na il geneli 27 okuldan 300’ü aşkın sporcu katıldı. Yarışmaya katılan sporcular zamana karşı yarışarak, oyunu dereceyle bitirebilmek için mücadele verdi.

Belediye olarak güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade eden Başkan Kılıç, “Hasbahçe’miz, bu tarz oyunlar için elverişli bir yer. Etkinlik için federasyon temsilcilerine ve il temsilcimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hoş bir organizasyon oldu” dedi. Kılıç, ilçeyi sporun merkezi haline getirmek için gayret ettiklerini dile getirerek, birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak altyapıya da sahip olduklarını kaydetti.

Doğa sporu olarak tanımlanan oryantiringin bu tarz mesire alanlarında da oynanabildiğine dikkati çeken Oryantiring İstanbul İl Temsilcisi Mücahit Demirel, “Burada bir başlangıç yaptık, inşallah devamı da gelecek. Yarışmanın organize edilmesinde destekte bulunan Kağıthane Belediyesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yapılan törenin ardından dereceye giren sporculara madalya, kupa ve başarı belgeleri verildi. Oryantiring, Türkiye’de askerler, polisler, izciler ve üniversitelerin spor bölümlerinde 1970’li yıllardan bu yana oynanıyor. 5 Aralık 1999 tarihinde bir grup tarafından herkese açılan spor dalı, ülke genelinde yaygınlaştırıldı.

Oryantiring nasıl oynanıyor?

Önceden özel haritası çıkarılmış olan bir arazide, 15 tane kontrol noktası yerleştirilmiş olsun. Noktalar bir orienteering bayrağı (kavuniçi–beyaz 30cmx30m ebadında) ve bir zımba’dan oluşmakta. Bu noktalar haritada işaretli. Yarışmacının görevi start aldıktan sonra bu noktaları harita okuyarak, pusula kullanarak bulmak ve en kısa zamanda bitiş noktasına gelmek. Doğru noktayı bulduğunuz anda elinizdeki kontrol kartının ilgili kutusunu o noktadaki zımba ile deliyorsunuz. 15 noktayı da bulduysanız, yani elinizdeki kartın üzerine 15 noktanın zımbasını bastıysa bitiş noktasına geldiğinizde hakemler sizin noktaları bulup bulmadığınızı ellerindeki anahtar karttan kontrol ediyorlar. Bu işlemi en kısa sürede yapan kazanıyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2462 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.