logo

İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Japonca Hazırlık Sınıfı Açtı

İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Japonca Hazırlık Sınıfı Açtı

İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Japonca Hazırlık Sınıfı Açtı

Üsküdar’daki İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde İngilizce ve Arapça hazırlık sınıfından sonra Japonca hazırlık sınıfı da açılıyor. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında Japonca hazırlık sınıfı açacak olan imam hatip lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Japonca Öğretmenliği Bölümüyle de iş birliği anlaşması yaptı.

Türkiye’deki imam hatip liselerinde okutulan; İngilizce, Arapça, İspanyolca, Almanca, Çince, Rusça, Farsça, Fransızca dillerine bu sene Japonca da eklendi. Dünya üzerinde 150 milyona yakın insanın konuştuğu Japoncanın Lise düzeyinde öğretilmesi öğrencilere bilimsel ve akademik anlamda önemli imkânlar sağlayacak ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren 400’e yakın Japon firmasının bulunmasından dolayı bu dil, öğrencilerin kariyer imkânı da sağlayacak.

Bu bölümü tercih eden öğrenciler 20 ders saati birinci yabancı dil, 7 ders saati de ikinci yabancı dil öğretimi yapılıyor. Ayrıca 3 saat Türkçe, 3 saat Matematik, 4 saat Kur’an-ı Kerim, 2 saat Beden Eğitimi ve Spor, 1 saat Rehberlik dersleri yer alıyor. Türkiye’de 14 ilde bulunan hazırlık dil sınıfı programı uygulayan 33 okulda toplam 47 uygulama ve 9 yabancı dil bulunuyor.

İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında açılacak olan Japonca Hazırlık sınıfına LGS sonuçlarına göre 30 öğrenci alınacak.

Japonca eğitim alacak olan öğrencilere hem Türk hem Japon öğretmenler ders verecek. Öğrenciler yoğunlaştırılmış ders saatleri, ders içi ve ders dışı etkinler, ders anlatım dili aracı dilsiz metotlar ve Japonya’da dil eğitimi gibi imkânlara sahip olacak.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1305 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.