logo

İSTANBUL’A BİNLERCE FİDAN DİKİLDİ

İSTANBUL’A BİNLERCE FİDAN DİKİLDİ

İSTANBUL’A BİNLERCE FİDAN DİKİLDİ

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 11 Eylül Çarşamba günü Saat:10.30’da İstanbul’daki 39 ilçedeki tüm resmi/özel okul ve kurumlarda eş zamanlı olarak “Bir Fidan Bin İstanbul” etkinliği düzenledi.

Bir Fidan, Bin Hayattır

Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de tüm okullarda olduğu gibi okullarının bahçelerinde”Bir Fidan Bin İstanbul” etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Okul Müdürü Hasan ATEŞ, Coğrafya Öğretmeni Volkan ARDANIÇ, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt ve öğrenciler katıldı.

Her Çocuk Bir Ağaç Diksin İstiyoruz

Fidan dikimi sonrası Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt etkinlikle ilgili şunları söyledi; “Bir Fidan Bin İstanbul” etkinliği, toplumda ağaç ve orman konusunda duyarlılığı arttırmak, fidan dikme etkinliğine daha fazla öğrencinin katılımını sağlamak, öğrencilerde ağaç dikme, ormanı ve çevreyi koruma duygusunu hissettirmek için düzenlenmiştir.

Bu etkinlikte çocukların heyecanını görüyorsunuz. Çocuklarımız hem fidan dikmeyi, hem sulamayı, hem de toprakla uğraşmayı seviyor. Her çocuk liseyi bitirmeden bir ağaç diksin istiyoruz. Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Duyarlılık Etkinliği

Feriköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de okullarının bahçesine fidanlar dikerek bu etkinliğe katıldı ve etkinliğin anısına okul musiki korosu mini bir konser verdi.

Etkinliğe Okul Müdürü Servet AKGÜN, Coğrafya Öğretmeni, okul öğrencileri ve farklı ülkelerden gelen misafir öğrenciler katıldı.

Bahçeye son fidanı farklı ülkelerden (Moğolistan, İran ve Suriye) gelen misafir öğrenciler, dünya barışına katkı ve daha yeşil bir çevre dileğiyle birlikte diktiler.

Fidan Umuttur, Gelecektir!

Ormanları korumak konusunda bilinçli bir toplum oluşturmanın birinci öncelikleri olduğunu ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise, “Geçtiğimiz aylarda meydana gelen yangınlar, hepimizin yüreğini yaktı. Buradan hareketle ormanlarımızın nasıl oluştuğuna dair bir farkındalık kazandırmak istedik, fidan dikme kampanyası başlatma kararı aldık. ‘Ağaç yaşken eğilir!’ atasözünden de anlaşılacağı gibi, yavrularımızı temelden bilinçlendirerek çevreye ve doğaya sahip çıkmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. 39 ilçemizde, öğretmen ve öğrencilerimizle el ele, aynı anda binlerce fidanı toprakla buluşturmanın sevincini yaşayacağız. Aslında ülkemizin Çin ve Hindistan’dan sonra dünyada en fazla ağaçlandırma yapan üçüncü ülke olduğunu hatırlarsak bu konuda çok olumlu neticeler alçağımızı öngörebiliriz” ifadelerini kullandı.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2342 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.