logo

İstanbul’un Fethi ilk kez kutu oyununda

İstanbul’un Fethi ilk kez kutu oyununda

İstanbul’un Fethi ilk kez kutu oyununda

kultur as fetih oyunu

“1453 İstanbul’un Fethi Tarihi Stratejik Aile Kutu Oyunu” ismiyle İBB Kültür A.Ş. tarafından hazırlanan oyun CNR Kitap Fuarı’nda görücüye çıktı.

İstanbul’un fethi dünyada ve Türkiye’de ilk kez bir kutu oyununa konu oldu. “1453 İstanbul’un Fethi Tarihi Stratejik Aile Kutu Oyunu” ismiyle İBB Kültür A.Ş. tarafından hazırlanan oyun CNR Kitap Fuarı’nda görücüye çıktı. Oyunun kurgu ve tasarımı grafik tasarımcı ve çizer Ahmet Ercan’a ait.
   
7’den 77’ye Herkes Keyifle Oynayacak

Büyük küçük herkesin birlikte keyifle vakit geçirmesini sağlayacak olan İstanbul’un Fethi oyunu; birbiriyle irtibatları sınırlı hale gelen arkadaşları, aileleri, komşuları sosyalleştirmeyi amaçlıyor. Oyun sosyalleştirme amacının yanı sıra, oyuncuya tarihin içinden bir rol vererek İstanbul’un fethinin nasıl gerçekleştiğini anlamasını sağlıyor. Ortalama 45 dakika süren oyun boyunca, oyuncular, fetihte tarihi rolü olan isimleri, saldırı ve savunma amaçlı kullanılan silahları, cepheleri, hücum taktiklerini öğreniyor.

fetih oyunu

İstanbul böyle fetih görmedi!

Bir rol yapma oyunundan beklenildiği gibi oyunda izlenecek yol tamamen oyuncunun farklı ve stratejik düşünme yeteneğine bağlı. Oyun sayesinde belki de İstanbul tarihte hiç duyulmamış bir şekilde yeniden feth olunacak.

İstanbul Nasıl Fethedilir?

1453 yılına yapılan bu heyecan verici yolculukta oyunculara top, mancılık, kule, lağımcı ve kadırgadan oluşan piyonlar eşlik ediyor. Öncelikle her oyuncu rengini belirliyor ve kendine ait piyon, sancak ve kartları alıyor. Oyuna başlama önceliği ise oyuncular arasında yaşı en küçük olana ait.

Amacı oyun alanına sancak dikmek olan oyunun oyuncuları piyonlar, güç ve kişi kartlarının da eşliği ile güç karşılaşmaları yaparak ve saldırı hakkı kazanarak Yedikule, Belgradkapı, Topkapı, Edirnekapı, Tekfursarayı, Eğrikapı, Balat, Sarayburnu ve Samatya cephelerine sancak dikip şehri düşürmeye çalışıyor. En çok sancağı diken oyuncu, oyunu kazanarak ve İstanbul’un yeni Fatih’i olur.

Oyunlar Kültürel Alışverişe Katkı Sağlıyor

Tüm Dünya’da milyonlarca insan tarafından kutu oyunları oynanmasına rağmen, oyunların pek çoğu yabancı lisansa sahip. “İstanbul” markası olarak var olmayı önemseyen İBB Kültür A.Ş, aynı zamanda çok iyi kültür taşıyıcısı olarak gördüğü kutu oyunu ile uluslararası oyun arenasında İstanbul’un ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlamayı amaçlıyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2335 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.