logo

İTO Seçimi, Genel Seçim Provası Gibi: AK Partili Şekib AVDAGİÇ, 6’lı Masayı Yendi

İTO Seçimi, Genel Seçim Provası Gibi: AK Partili Şekib AVDAGİÇ, 6’lı Masayı Yendi

Temsil ettiği 700 bin işletmeyle, Türkiye ekonomisinin yüzde 28’ini temsil eden İstanbul’un iş dünyası örgütlerinin başında gelen İstanbul Ticaret Odasının 21. Dönem Meslek Komitesi seçimlerini İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib AVDAGİÇ ve değerli üyeleri kazandı.

6’lı masanın desteklediği grup hezimete uğradı

İstanbul Ticaret Odası’nda mevcut başkan Şekib Avdagiç, İTO Meclis Üyesi Murat Kalsın ve Sadettin Saran’ın başkanlık için yarıştığı 21’inci dönem seçimleri sona erdi. Gayri resmi sonuçlara göre, Avdagiç’in listelerinden 195 üye meclise girdi.

700 bin işletmeyle Türkiye’nin en büyük iş dünyası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) yüzde 2 temsil hakkına sahip olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) başkanlık seçimi, adeta 2023 Haziran’da yapılması planlanan genel seçimin provası olarak yorumlandı.

Elhamdülillah! 195 meclis üyesiyle açık ara kazandık

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç seçim sonrası şu açıklamalarda bulundu: “İTO tarihinin en yüksek katılımlı seçimini yaşadık. Türk iş dünyasının yüz akı İTO, 140 yıllık geleneğine yaraşır şekilde, 21. Dönem organlarını oluşturacak seçimi geride bıraktı. İstanbul Ticaret Odası üyeleri, bir kez daha İTO’nun akl-ı selimin kalesi olduğunu ortaya koydu.

Sandık sonuçları elimize ulaştı. Şunu söylemek isterim ki 81 meslek komitesinde, kâhir ekseriyetle seçimi kazanmış bulunuyoruz. İstanbul iş dünyası, son 4 yılda ortaya koyduğumuz icraatları onaylamış, aynı hız ve rotada bize yeniden güç vermiştir.

Elhamdülillah. 195 meclis üyesiyle açık ara kazandık. Hayırlı olsun, hayırlar getirsin inşallah. Tüm dostlara tebrik mesajları için kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Sonuçların İstanbul iş dünyası ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Şunun altını özellikle çizmek isterim: Seçim dönemi geride kaldı. Seçim döneminde olanlar da, söylenenler de, orada kaldı. Bütün İstanbul iş dünyasını ve üyelerimizi kucaklıyoruz. Bütün Meclis üyelerimizi kardeşimiz olarak görüyoruz, onlara yol arkadaşlarımız diye bakıyoruz.

Biz şimdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açıyoruz. Tıpkı 20’nci Dönemde olduğu gibi, 21’inci Dönemin bu tertemiz sayfasını da Meclisimizde birlikte çalışacağımız arkadaşlarımızla dolduracağız. İnanıyorum ki, İstanbul’a ve Türkiye’ye hizmet yolunda çok önemli şeyler yapacağız” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

191 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.