logo

İTO’nun Yeni Başkanı Şekib Avdagiç Oldu

İTO’nun Yeni Başkanı Şekib Avdagiç Oldu

Türkiye’nin en büyük ticaret odası olan İstanbul Ticaret Odası’nın yeni başkanı Şekib Avdagiç oldu. Tek liste ile yapılan seçime rakipsiz giren Avdagiç, böylelikle 136 yıllık köklü bir geçmişe sahip İTO’nun 24. Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

İTO’nun Olağan Genel Kurulu 14 Nisan Cumartesi günü Eminönü’ndeki Merkez Binası’nda yapıldı. İTO’nun 81 Meslek Grubunu temsil eden meclis üyeleri, saat 17.00’ye kadar oylarını kullandı. Seçim sonuçlarına göre, Türkiye’de ortalama her 4 şirketten 1’inin üyesi olduğu İTO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanlığına Şekib Avdagiç seçildi.

Tek liste ile yapılan seçime rakipsiz giren Şekib Avdagiç, böylelikle 136 yıllık köklü bir geçmişe sahip İTO’nun 24. Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Konu hakkında görüş aldığımız İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Seçim çalışmalarına bizzat katılan, oylarıyla destek veren, dua eden, gecesini gündüzüne katarak bugüne erişmemizi sağlayan; bütün dostlarıma, arkadaşlarıma, kardeşlerime teşekkür ediyorum. Oda bütün üyelerinindir. Oda İstanbul’undur. Oda Türkiye’nindir. Üyelerimiz, İstanbul’umuz ve Türkiye’miz için çıktığımız seferde, İTO Ailesi olarak hep birlikte çalışacağız, beraber başaracağız inşallah. Hayırlı olsun” dedi.

Avdagiç, “Önümüzdeki dönemde yeni bir heyecanla ve enerjiyle İstanbul Ticaret Odası’nda bir yandan devam eden projeleri tamamlamak üzere çalışmalarına devam edeceğiz, bir taraftan da kendi projelerimizi hayata geçirmek konusunda çalışmalar yapacağız” dedi.

İTO Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Başkan Şekib Avdagiç, İsrafil Kuralay, Servet Samsama, İbrahim Doğan Salman, Dursun Topçu, Ahmet Özer, Yakup Köç, Burhan Polat, Levent Taş, Bahadır Yaşık, Adil Coşkun

İTO Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:

Mehmet Akif Özyurt, Murat Dursun, Zeki Paşalı, Mehmet Metin Korkmaz, İlhami Demir, Mehmet Ünsal Ulukır, Münür Üstün, Şevket Aksoy, Abdülkadir Yıldız, Nesim Ayyıldız  

Şekip Avdagiç Kimdir?

Şekip Avdagiç; 1959 yılında Bosna-Hersek’in Zenica şehrinde doğdu. İTÜ Makine Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde ihtisas programını tamamladı. 2005’ten beri İstanbul Ticaret Odası’nda değişik kademelerde yöneticilik yaptı. Halen İTO Meclis Başkanı olarak görev yapıyor. 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Avdagiç; MÜSİAD ve Pendik Yerel Kalkınma Platformu üyesi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
848 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.