logo

KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takviminin uygulanacağını bildirdi.

17 günlük tam kapanma dönemi, 17 Mayıs Pazartesi sabahı saat 05.00’te sona eriyor. Sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceği ise 17 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek kabine toplantısının ardından açıklanacak.

PEKİ, KADEMELİ NORMALLEŞME NASIL OLACAK?

Tam kapanmanın ardından gerçekleşmesi beklenen normalleşme dönemine ilişkin ortaya atılan iddialara göre; 3 aşamadan oluşan kademeli bir normalleşme süreci başlayacak. Birinci döneme 17 Mayıs, ikinci döneme 31 Mayıs, üçüncü döneme ise Temmuz ayında başlanması bekleniyor.

CAFE VE LOKANTALAR AÇILIYOR

Bayram sonrasında İstanbul ve Ankara gibi Büyükşehirlere gidenler, kademeli olarak geri dönebilecek. Cafeler, restoranlar ve lokantaların da açılması bekleniyor ancak saat kısıtlaması yine geçerli olacak.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI NASIL OLACAK?

Hafta içi sokağa çıkma yasağının 19.00’dan 21.00’e çekilmesi, cumartesi gününde sokak kısıtlamasının kaldırılması, Pazar günü ise sokak kısıtlamanın devam etmesi bekleniyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI?

İddialara göre; bu sene okullar açılmayacak. Uzaktan eğitim devam edecek.

NORMALLEŞMEDE İKİNCİ AŞAMA

Kontrollü normalleşmenin ikinci aşaması 31 Mayıs’ta başlayacak. Bu dönemde cafe, restoran, lokanta gibi iş yerlerinin çalışma saati 20.00’den 22.00’ye çıkarılacak. Açık alanı olan kahvehane ve çay ocağı gibi yerler valiliğin izniyle açılabilecek. İkinci aşamada pazar günü sokak kısıtlamasının kaldırılması bekleniyor.

NORMALLEŞMEDE ÜÇÜNCÜ AŞAMA!

Kontrollü normalleşmenin üçüncü aşamasına ise vaka sayılarındaki duruma göre Temmuz ayında geçilmesi planlanıyor. Bu dönemden sonra düğünler belirli kısıtlamalara göre yapılabilecek. Cafe, lokanta ve restoranlar 23.45’e kadar açık olacak ama yine de kapalı alanlar kullanılmayacak. Nargileciler ve gece kulüplerinin açılması ise beklenmiyor.

Üçüncü dönemde hayatın normale dönmesi bekleniyor.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

314 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.