logo

Kadın Hayatın Rahmidir

Kadın Hayatın Rahmidir

Hayatın dogmatik doğal akışına inat, ısrarla suyu yokuşa sürme gayretimiz var. Allah kadını hayatın ana rahmi haline getirmişken bizler bunu tepetaklak alaşağı ederek tüm kadim değerlerimizi yerle bir ediyoruz.

Kadın erkek için bir elmanın yarısıdır. Kadın ilkin eştir, sonra annedir. Kadın hayatın rahmidir.

Erkek tohumsa kadın topraktır. Tohum olmadan toprak çoraklaştığı gibi, toprak olmadan da tohum kup kuru olarak ekilecek toprağı arar.

Hayatın en çetrefilli iç âlemini mayalama imkân ve kabiliyetine haizdir. Kadın candır. Kadın olmadan erkek olmaz ki!

Bütün bunlar kadın erkek arasındaki hiyerarşik düzende bir ahenk ile olması gerekirken maalesef bu hiçte istenmedik noktalara evirilmiştir.

Israrla kadının ulvi vasıflarını yerle bir edip onu hayatın dişlileri arasına çeken, dış dünyada edilgen ruh ve fizyonomik yapısı hiç dikkate alınmadan kirli mücadelenin muhatabı yapan bir mekanizmayla karşı karşıyayız.

Ekonomik özgürlük çok iyi bir şeymiş gibi kadını meta ile yüz yüze getirip muazzam anne vasfından, sert rüzgârlarla boğuşan erkeğini naif kimliğiyle ve müşfik nameleriyle yumuşatması gerekirken, tam aksine sertlik ve sen sensen ben de benim noktasında anlamsız çatışmaya çekmekten başka bir işe maalesef yaramamıştır ve yaramayacaktır.

Güçlendirilmiş kadın zayıflatılmış erkektir. Zayıflatılmış erkek çökertilmiş hayat demektir.

Çalışan kadın maalesef yıpranır ve anlamsız bir şekilde sertleşir.

Bunları görmek ve çözümler üretmek için kafa parçalamak gerekiyor.

Aile hiyerarşisinde bir düzen vardır. Dış dünya savaşının muhatabı, erkektir. Kadının azami ölçüde bu savaşta yeri yoktur. Çünkü kadın naiftir. Çünkü kadın duygusaldır, kırılgandır, zayıftır ve en önemlisi kadın çekicidir. Görsel manada etkileyendir.

Bugün hayatı, kadın erkek eşittir bağlamında tanımlamaya çalışanlar, kadına iyilik ettiklerini düşünüyorlar. Kadını anlamsız bir şekilde iş hayatına dahil edenler, seçme hakkı dahi tanımadan en kaba ve anlamsız işlerde kadının yıpranmasına göz yumanlar nasıl bir travma ürettiklerinin sanırım farkında değiller.

Kadının cinsel obje olarak kullanılmaya çalışıldığı ve maalesef bu bağlamda yıpratıldığı gerçeği zerrece dikkate alınmamaktadır.

İş hayatına girme oranlarıyla, boşanma oranları aynıdır. İs hayatına girmelerle artan cinsel çapraşıklık ve kimliksiz cinsellik sapkınlıkları eş başlı yürümektedir.

Hiyerarşik düzende olmazsa olmaz şey ailedir. Ailenin yapı taşlarında nasıl olacağı oldukça açık. Zorlamaya zihin parçalamaya, yok efendim kadın erkek gibi olmalıdır deyip saçma sapan mantıklar yürütmeye gerek yok.

Erkek rahman sıfatının tecelligâhıdır.

Meselenin birde erkek boyutunu ele almak gerekiyor.

Aile hayatını en derin yaralayan hadiselerden biri de erkeğin sahasına giren kadının erkeğini rahman sıfatına bağlı olarak ihmal etmesidir. Dış dünyada verdiği savaş kadını derin bir etkileşimle sarsar, yıpratır ve yorgun hale dönüştürür.

Bu ağır şartlara maruz kalan kadın farkında olmadan erkeksi tepkiler vermeye başlar. Eşini ihmal eder, onu önemsemez. Onun istek ve arzularını hafife alır.

Onun rahim olan sıfatına haiz olan kadınına nasıl ihtiyaç duyduğunu, bir çocuk gibi nasıl eşine sığınması gerektiğini zerrece önemsemez. Çünkü kadın dış dünyada erkeğin muhatabı olarak çatışma ve mücadelenin muhatabıdır. Savaştıkça yıpranır, yıprandıkça içinden çıkılamaz bir dönüşüme maruz kalır. Eşine rahim sıfatına bağlı kalarak göstermesi gereken şefkati terk eder.

Kadın erkek arasındaki bu derin hesaplaşma, yeni yaşam modeli, dogmatik ilahi düzeni bozmaya ve hayatın hiyerarşik rahmani yapı taşlarını yerinden oynatmaya devam edecek gibi duruyor.

Bu süreç sadece kadın erkek arasındaki düzeni bozmadığı gibi, kadının erkeğe, erkeğin kadına muhtaçlığını dinamitleyerek, birey merkezli bir hayatı insanlığa dayatmakta ve insanlığı sürüklemektedir.

Bir toplumu bozmak istiyorsanız aile yapısını dağıtmanız kâfidir.

Yuvanın temeli sevgi, sıcaklığı anlaşma, çatısı da saygı olması dileği ile.

Vesselam

Fatih Alim Daşpınar

Etiketler: » » » » » » »
380 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.