logo

Kağıt Toplayıcıları Mağdur Edilmeyecek

Kağıt Toplayıcıları Mağdur Edilmeyecek

Kağıt Toplayıcıları Mağdur Edilmeyecek

Kağıt Toplayıcıları Mağdur Edilmeyecek

Atık kâğıt piyasasında sistemi kilitleyen uygulamada çözüm için çalışma başlatıldı. Toplama Ayırma Tesisleri (TAT) arası ticaret ile toplayıcılarından atık alınmasına son veren uygulama on binlerce toplayıcı için işsiz kalma riski doğurmuştu. Peş peşe toplantılar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çözüm için adım attı.

cevre-ve-sehircilik-bakanı-fatma-guldemet-sari

Konuyla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, “78 milyon insanı kucaklayan bir anlayışla yola çıktıklarını vurgulayarak, atık toplayıcılarımızı mağdur edecek herhangi bir çalışmanın veya yaptırımın içinde olmamız söz konusu değil. Öncelikle alın teriyle, kar kış demeden, yağmur demeden ekmek parası peşinde koşan atık toplayıcılarımızın her zaman yanında olduğumuzu bildirmek istiyorum. Çünkü bunlar bizim ekonomimize katkı sağlayan görünmez savaşçılar ve biz onların yanında her zaman durmak isteyen bir iktidarız. O yüzden atık toplayıcılarımızı mağdur edecek bir çalışmanın altında kesinlikle imzamız olamaz” dedi.

Bakan Sarı, Bugün kamuoyunda, “ceza kesiliyor” denilen, sanki cezayı atık toplayıcılarına kesilmiş gibi gösteren olay aslında tamamen bu firmaların denetlenmesi sonucunda, çeşitli sebeplerle yönetmeliğe aykırı bulunmuş olan bazı problemlerine kesilmiş cezalardır. Her işletmenin, her fabrikanın zaman zaman denetlendiği gibi bakanlığımızın sorumluluğu altında olan lisanslı firmaları eskiden olduğu gibi 2015 yılında da denetledik. Özellikle sokakta atık toplayan vatandaşlarımızı suistimal eden, onları kullanan bir anlayış var. Sokakta atık toplayanların çalışma ortamları; hem iş hem de sağlık anlamında yetersizdir. Bu nedenle; atık toplayanlara kardeşlerimize, atıklarını teslim ettikleri firmalarca sahip çıkılması gerekiyor. En basitinden bu kişilere uygun kıyafet, eldiven, maske ve daha modernize edilmiş araçlarla destek olunabilir. Bu konularla ilgili olarak; bakanlıklarla, lisanslı firmalarla ve belediyelerle bir araya gelmeyi planlıyoruz. Atık toplayıcılarımızın sağlıklarını ve uygun iş koşullarını çok önemsiyoruz. Onlara çok değer veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Etiketler: » » » » » »
1221 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.