logo

Kağıthane AİHL Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Kağıthane AİHL Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Kağıthane AİHL Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Kağıthane AİHL Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2015-2016 Mezuniyet Töreni, 2 Haziran Perşembe günü Saat:17:30’da  Çarşamba günü Yahya Kemal Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Kağıthane AİHL Mezuniyet Töreni

Mezuniyete, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, LİDER Başkanı Tuncay Çelik, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Kağıthane Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Toktekin, Ensar Vakfı Kağıthane İlçe Başkanı Aziz Gündoğdu, okulun eski müdür ve idarecileri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kağıthane AİHL Mezuniyet Töreni Düzenledi

Tören Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Açılış ve selamlama konuşmasını Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Ağırtmış yaptı. Özellikle imam hatibin kadim kültürüne ve 40 yılın birikimine vurgu yaptı. Protokol konuşmalarından sonra Lider Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Çelik, heyecan dozu yüksek birlik ve şuur konuşması yaptı.

 

Lider Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Çelik

Lider Kağırhane İmam Hatip Okulları ve Mezunları Derneği Başkanı Tuncay Çelik, “Ben izninizle biraz daha sorunlu, biraz daha dikenli konulardan bahsedeceğim! Hayata atılmanın eşiğinde olan mezun kardeşlerime istikbalde başarılar dilerken, özeleştiri yapma hakkımı da kullanmak istiyorum. Öncelikle gençlerimizde var olduğunu tespit ettiğim 5 eksikliğe/zaafa dikkat çekmek istiyorum; 1.si ve en önemlisi bilgi birikimlerinin olmaması. Kendilerini dine ve hayata hazırlayacak vasat bilgiden söz ediyorum. 2.si; Özgüven eksikliği. 3.sü; Algı sorunu ve analitik düşünme eksikliği. 4.sü; Bir Davaya gönül verme eksikliği. 5.si; İHL’nin önceliği olan İslam dinini gerektiği gibi yaşama eksikliği. Hatta İslam ahlakına, Müslüman’ın meşrebine uymayacak birçok davranışı öğrencilerimizde müşahede etmek mümkün! Aslında bu maddelerin hepsi birbirine bağlı ve birbirine içkindir; bir olmadan diğeri eksik kalacaktır!

Gençleri eleştirmek kolay, o zaman soralım kendimize; Genç nesillerin İslam’ın özünü kavramaktan uzak ve Tevhidi bilinçten yoksun, yüzeysel bir bilgiyle ve anlayışla yetişmesinde hiç mi suçumuz yok! Gençlerin ülke ve ümmet için önemli birçok olay karşısında yeterli tepkiyi vermemesinde, yeteri derecede heyecan duymamasında, hatta bu olaylardan haberi bile olmamasında hiç mi dâhilimiz yok!

İslam adına yeni nesillere güya bir şeyler kazandırmak amacıyla, kültürel etkinlik icra etmek adına, gençlerimizi Televizyon hocalarına, medya şebeklerine, yüce İslam dinini anlamaktan aciz hoca müsveddelerine kendi ellerimizle teslim etmedik mi?

Bunda iktidarın imkânlarıyla şişen egolarımızın, şımaran nefislerimizin, bilgiye doymuş numarası yapan ukalalığımızın ve kolaycılığa kaçan kararlarımızın hiç mi payı yok!

İmam Hatipler için uğraşan şu kadar vakıf ve derneğiz, elimizde de bu kadar imkan varken; bu sorunlara bir çözüm üretilmemesinde hakikaten bizlerin hiç mi suçu yok!

İmam Hatip Okulu ve öğrenci sayısının artması bizleri yanıltmamalı! Aslolan kalitedir, başarıdır! Laf ile peynir gemisi maalesef yürümüyor!

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezuniyet Töreni

Hanımlar, yarının anneleri, unutmayın ki sizler; yarınlarımızı ellerinizde tutuyorsunuz! Çocuklarımızın geleceğini ellerinizde tutuyorsunuz! Ülkemizin geleceğini ellerinizde tutuyorsunuz! Sizler aslında İslam’ın geleceğini ellerinizde tutuyorsunuz! Temelinde şehit kanları bulunan ve 40.yılını kutlayan Kağıthane İmam Hatip Lisesi’nin tarihi misyonunu biliyorsunuz; Maalesef bütün çabalarımıza rağmen Kağıthane Erkek İmam Hatip Lisesini tarih olmaktan kurtaramadık! Dava ve şahadeti anlamaktan uzak, siyaseti oyun zanneden birilerinin (bürokratik elitlerin) yüksek egolarına kurban verdik!

Bir daha burada bulunabilir miyim bilmiyorum, söz hakkı bende iken; bu tarihi damarı kurutma cür’etini gösterenleri de Rabbime havale ediyorum!

Yıllarca Kağıthanede İslam’ın gür damarını besleyen ve İslam düşmanlarının yüreğine korku salan bu okulun mirası artık sizlere emanettir! Tepedekilerin bu bahtsız kararına rağmen, sakın ha sakın İslam düşmanlarını sevindirmeyin!

Yeni bir silkiniş ve yeni bir şahlanışla; Her gittiğiniz yerde boynunuzdaki yükün, tarihi emanetin ağırlığını bilerek hareket edeceğinize inanıyorum! Sizlere iki emaneti unutmamayı tavsiye ediyorum. Okulumuzu kanıyla kuran şehit Mustafa Sevim’i ve ümmet için kanını veren Şehid Tekiner Tayfur’u unutmayacaksınız
Unutursak veyl olsun bizlere.

Bacılar,Geleceğimizi ve okulumuzu sizlere,
Sizleri Allaha emanet ediyorum!” dedi.

Konuşmaların ardından 2015-2016 öğretim yılında derece yapan öğrencilere ödül ve mezuniyet beratı verildi. Ortaokul ve Lise’den toplamda 650 Öğrenci mezun verildi. Yahya Kemal Spor salonunun hınca hınç dolduğu gecede Gurup Yürüyüş bir konser verdi. Program çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2085 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.