logo

Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi Yıkıldı

Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi Yıkıldı

Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi Yıkıldı

Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi Yıkıldı

Sanayi Mahallesinde bir binanın alt katında 1976-1977 yılında Şişli İmam Hatip Lisesi adıyla öğretim hayatına başlayan okul, 1983-1984 Öğretim yılında da yeni binasında öğretime devam ederek, 1990 yılında Kağıthane İmam-Hatip Lisesi adını aldı

kagithane ihl

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından depreme karşı güçlendirilmek için okul yıkılmak üzere yeni bina inşaatına başlandı.

Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi Yenileniyor Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi

Birçoğumuzun kendisi, abisi, ablası hatta babasının okuduğu okul olan bu yaşlı çınar, bugünlerde yoldan geçenleri hüzünlendiriyor. Kağıthane’de yaşayan, bu okulda okuyan kişiler okulun yıkılmaya başlayan bu halini gördükçe okuduğu dönem ki anılarını hatırlayıp üzülmeden edemiyor.

Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi Yıkım Anı Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi Yıkım anı2

 

Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi Yıkım anı3 Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi yıkım

Kağıthane AİHL okuyan öğrencilerin okullarının yıkılmasından dolayı 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında 9.Sınıf Kız öğrenciler ile ve Tüm Erkek Liseli öğrenciler İmece İlkokul’unda, 10-11-12.Sınıf Tüm Kız Öğrenciler Gültepe İmam-Hatip Ortaokul/Lisesinde. Ortaokul öğrencileri Profilo İmam-Hatip Ortaokulunda eğitim göreceklerdir.

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

4 dönüm üzerine yapılacak olan Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni binasında Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim vermesine karar verildi. Eylül ayında yıkımına başlanan ve yapımına başlanan inşaatın Yükleneci firma Zek-San İnşaat tarafından 390 gün sonra bitirileceği ve 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılına yetiştirileceği planlanmaktadır.

İmam Hatip Liseleri: Ekrem Cevahir Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gültepe Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hamidiye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ahmet Buhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

İmam Hatip Ortaokulları: Profilo İmam Hatip Ortaokulu, Kağıthane İmam Hatip Ortaokulu, Gültepe İmam Hatip Ortaokulu, Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu, Hasbahçe İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu (2 Sınıf) , Şehit Adem Yavuz İmam Hatip Ortaokulu (2 Sınıf)

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
11924 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.