logo

Kağıthane Belediyesi Bu Yaz 10 binden Fazla Çocuğa Spor Eğitimi Verdi

Kağıthane Belediyesi Bu Yaz 10 binden Fazla Çocuğa Spor Eğitimi Verdi

20’den fazla branşta binlerce vatandaşa hizmet veren Kağıthane Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü 10 binden fazla çocuğa spor eğitimi verdi.

Kağıthane Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın kapanış töreni, 3 Eylül Cuma günü Saat: 18.00’de Hasbahçe Stadı’nda gerçekleştirildi. 20 farklı branştan öğrencinin katıldığı ve gösterilerin yapıldığı törene katılan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, her bir çocuğun spora yönelmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Yaz Spor Okullarında bu yaz 4-16 yaş aralığındaki 10 binden fazla çocuk ve genç; Okçuluk, Satranç, Voleybol, Buz Pateni, Yüzme, Golf, Basketbol, Futbol, Hentbol, Tekvando, Karate, Güreş, Masa Tenisi, Tenis, Badminton, Jimnastik, Futsal, Atletizm, Boks, Engelli Basketbol ve Dart dallarında ücretsiz spor eğitimi aldılar.

Başkan Mevlüt Öztekin; “Amacımız, çocuklarımızın her birinin spora yönelmesini sağlamak. Daha sağlıklı ve topluma örnek bireyler olarak büyümelerini istiyoruz” dedi.

Öztekin, “Sporcuhane projesi kapsamında spor tesislerimizden 10 binlerce vatandaşımız ve çocuklarımız faydalandı. İlçemizde faaliyet gösteren amatör ve ferdi spor kulüplerine destekler sağlayarak saha ve tesislerimizi yeniledik. İlçemizin hanımlarına özel olarak tasarladığımız alanında uzman eğitmenlerin ders verdiği ve modern aletlerle hizmet verecek olan Talatpaşa Spor Merkezimizi açtık. Doğal buz pistimizin de açılışını gerçekleştirerek gençlerimizin farklı spor branşlarında yetişmesini ve yeni sosyal alanlar kazanmasını sağladık. Dünya Şampiyonlukları kazanmış milli sporcuları Kağıthane Belediyesi bünyesine katarak Tokyo Olimpiyatlarına katılma hakkı elde ettik. Kültürümüzü yaşatma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen Sadabad Yaz Etkinlikleri ile ata sporlarımızı Kağıthanelilerle buluşturduk” dedi.

Konu hakkında görüş aldığımız Spor İşleri Müdürü Mehmet Yüksel Kızıloğlu, “Her yıl yaz aylarında, çocuklarımızın özellikle sporla buluşmasına fırsat tanımak için yaz okulları etkinliği yapıyoruz. 10 binden fazla öğrencimiz etkinliklere katıldı. Yüzmeden basketbola, futboldan buz patenine kadar birbirinden ayrı 20 branşta yer aldılar. Amacımız, çocuklarımızın her birinin spora iştirakini sağlamak” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

401 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.