logo

Kağıthane Deresi ıslah ediliyor

Kağıthane Deresi ıslah ediliyor

Kağıthane Deresi ıslah ediliyor

kağıthane deresi 

Kâğıthane Deresi, İstanbul’da yer alan küçük bir akarsudur. Terkos Gölü’nün doğusunda bir kaynaktan doğar. Eyüp, Şişli ilçelerinden geçerek Kâğıthane’de Haliç’e dökülür. Bizans döneminde Barbisos adıyla bilinen derenin, Osmanlı döneminde çevresinde bulunan kâğıt fabrikası nedeniye Kâğıthane Deresi olarak anılmaya başlandığı rivayet edilir.

İstanbul’da özellikle yağışlı mevsimde taşkın riski taşıyan, can ve mal kaybı tehdidi oluşturan dereler ıslah ediliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (İSKİ) yapılan açıklamaya göre, çoğunluğu yerleşim alanında kalan dere kesitlerinin ıslahıyla inşa edilen atıksu hatları sayesinde derelerin göl ve denizlere atıksu taşıması da önleniyor.

İSKİ, Kağıthane Deresi’nin ana kolu olan Cendere-Kemerburgaz Caddesi’nde ıslah çalışmalarına başladı. İSKİ’den alınan bilgiye göre, prekast sistemiyle inşa edilen dere yatağı ile birlikte Kâğıthane Deresi’nin 2 bin 566 metre olan ana kolunda ıslah edilmemiş kesit kalmayacak. 30 metre genişlik ve 2.72 metre yükseklikte inşa edilen dere yatağı ile bölgede sel baskını riski tamamen önlenmiş olacak. 700 metresi tamamlanan ve 2014’te tamamı bitirilmesi hedeflenen ıslah çalışması yaklaşık 26.5 milyon TL’ye mal olacak.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
2432 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.