logo

Kağıthane Erzurumlular Derneğinden Hadsiz Uğur Kutay’a Sert Tepki

Kağıthane Erzurumlular Derneğinden Hadsiz Uğur Kutay’a Sert Tepki

İstanbul Kağıthane Erzurumlular Derneği, Allah Rasûlü’ne dil uzatan, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Kutay’a tepki göstererek Hasbahçe Gazetesi aracılığı ile bir basın açıklamasında bulundu.

Kağıthane Erzurumlular Derneği Başkan Mehmet Yüksel KIZILOĞLU, basın açıklamasında şunları söyledi: “Bu noktada bizim tarafımız bellidir. İslam dinimiz ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ilelebet bizim kırmızı çizgimizdir. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde öğretim görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay’ı şiddetle kınıyoruz. Kendisini kaybeden bu müfterinin gerekli cezayı alması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. İslam karşıtı, bu akıl tutulması yaşayan öğretim görevlisi kişinin hakkında açılan soruşturmalar neticesinde, en ağır cezayı almasını bekliyoruz.

Kağıthane Erzurumlular Derneği olarak böyle hadsizliklere karşı hiçbir şekilde sessiz kalmadığımız gibi bundan sonrada kalmayacağız. TCK 216. maddesinde yer alan “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” yaptırım hükmü gereğince cezalandırılmasını istiyoruz.

Hakkında soruşturma başlatılan İslam karşıtı Uğur Kutay’ın ivedi görevden alınmasını Yıldız Teknik Üniversitesinden, Milli Eğitim Bakanlığımızdan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan talep ediyoruz!” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » »
967 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.