logo

Kağıthane Halk Eğitim Merkezinden Yeni Bir Proje: İŞ OKULU

Kağıthane Halk Eğitim Merkezinden Yeni Bir Proje: İŞ OKULU

Kağıthane Halk Eğitim Merkezinden Yeni Bir Proje: İŞ OKULU

Halk Eğitim Merkezi Kağıthane Kahvaltı

Kağıthane Halk Eğitim Merkezi, 2 Eylül Cuma günü sabah saat:09.30’da Kağıthane’deki Muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelip bir istişare toplantısı düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi Muhtarlar

Kahvaltı programına Hamidiye Mahallesi Muhtarı Temel Şardan, Sultan Selim Mahallesi Muhtarı Cengiz Yıldırım, Çeliktepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Karamanlı, Emniyetevler Mahallesi Muhtarı Ahmet Güney, Ortabayır Mahallesi Muhtarı Erhan Özbak, Gültepe Mahallesi Muhtarı Bilal Daş, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Yaldız, M.Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Ali Osman Tunç, Nurtepe Mahallesi Muhtarı Volkan Kavraz, Seyrantepe Mahallesi Muhtarı Kemal Kılıç, Şirintepe Mahallesi Muhtarı Orhan Karagöz, Yahya Kemal Muhtarı Yusuf Lafçı, Yeşilce Mahallesi Muhtarı Yalçın Vurkun, Harmantepe Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kılıç, Talatpaşa Mahallesi Muhtarı Arif Taşören, Telsizler Mahallesi Muhtarı Mustafa Yörük, Kağıthane Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Çömlek ve Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmenimiz Ayetullah Coşkun katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Muhtarlar-2

Kağıthane’de eğitime destek veren Kağıthane Halk Eğitim Merkezinin çalışkan ve aktif müdürü Hüseyin Çömlek toplantıda yetişkin eğitiminin öneminden, geçen yıl yapılan ve bu sene iş ve istihdam hususunda yapılacak projelerden bahsedip Muhtarlardan görüş ve öneriler aldı.

Kağıthane Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Çömlek İş Okulu

Kağıthane’de ses getirecek “İŞ OKULU” projesi İŞ-KUR, Kağıthane Halk Eğitim Merkezi, Kağıthane Kaymakamlığı, Kağıthane Belediyesi ve Muhtarlarımızın ortak projesi olarak başlatılacak.

Program da konuşan Kağıthane Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Çömlek, “İŞ OKULU Projesini İŞ-KUR, Kağıthane Halk Eğitim Merkezi, Kağıthane Kaymakamlığı, Kağıthane Belediyesi ve Kağıthane Muhtarlar Derneği ile birlikte hayata geçirmek istiyoruz. İŞ-KUR ile görüştük ve işverenlerin ihtiyaçları doğrultusunda ilgilini alanlar belirlenip o doğrultuda kurumumuzda eğitimler düzenlenecek. Aşçı yardımcılığı, Hasta kayıt kabul, Yaşlı ve Hasta Refakatçiliği, kat hizmetleri elemanı, ön büro elemanı, Bilgisayarlı Muhasebe ve bunun gibi kurslar bu kapsama alınacak. Siz muhtarlarımızdan İŞ OKULU için açılacak eğitim alanlarını tespit etmenizi ve mahallenizde açabileceğimiz kurs yerleri tespit etmenizi rica ediyorum. Bu yerlerin hocasını ve eğitimi biz vereceğiz dedi.

Kağıthane Mahalle Muhtarları Halk Eğitim Merkezinde

Her Mahalle de Yetişkin Eğitim Okulu Olacak

Çömlek, “Kağıthane Halk Eğitim Merkezinin adı Kağıthane Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü olacak ve her mahallede ya da iki mahallede bir “Yetişkin Eğitim Okulu” olacak. Her defasında şunu söylüyoruz; Yetişkin insanı zararlı ve kötü alışkanlıklardan alıkoyabilecek ve onu rehabilite edebilmek için eğitimler verilmedir” dedi.

Kağıthane Halk Eğitim Merkezi Sultan Selim Mahallesi Muhatarı Cengiz Yıldırım

Sultan Selim Mahallesi Muhtarı Cengiz Yıldırım,”Bu projeye bizleri dâhil ettiğiniz için teşekkür ederiz. Mahallemizdeki STK’larla da görüşüp bu projeye destek vereceğiz. Muhtarlığımıza ve mahallemize afişler asıp duyuruları da yaparız” dedi.

Kağıthane Halk Eğitim Merkezi Hamidiye Mahallesi Muhatarı Temel Şardan

Hamidiye Mahallesi Muhtarı Temel Şardan, “Bu projeye dâhil edildiğimiz için teşekkür ederiz. Muhtarlar her zaman tabanda olduğu için her projeye de dâhil edilmesi gerekir. Bu proje de önemli olan hedef kitle ve hedef branştır. Sokaktaki çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak için eğitimler verip özgüven sahibi yapıp iş yerlerine yerleştirmemiz lazım. Aileler çocuklarına sahip çıkamıyor gelin bu projelerle bizler sahip çıkalım” dedi.

Kağıthane Halk Eğitim Merkezi Çeliktepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Karamanlı

Çeliktepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Karamanlı, “Yaptığınız hizmetlerle Kağıthane ismini tüm Türkiye’ye duyuruyorsunuz. Tüm bu güzel projelerinizi Kağıthane Belediyesi ve Kağıthane Kaymakamlığı da destekleyecektir. Bu projeler ilçe nezdinde il nezdinde karşılığını bulacaktır. Muhtarlığımız olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Yer bulma konusunda elimizden geleni de yapacağız. Bu proje sokakta karşılığını bulacaktır” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Kağıthane Kahvaltı

Muhtarlar söz alarak proje hakkında konuştu. İlçemizde yetişkin eğitimi konusunda istişarelerde bulunuldu.

Kağıthane Halk Eğitim Merkezinden Yeni Bir Proje İŞ OKULU

Program çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4274 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.