logo

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Açıldı

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Açıldı

Hızlı tren konforuyla işleyecek Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı, 22 Ocak Pazar günü Saat:14.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Hattı bir ay boyunca ücretsiz olacak.

Kağıthane istasyonundan başlayıp İstanbul Havalimanı’na kadar uzanan 34 kilometre uzunluğundaki sekiz istasyonlu metro hattının İstanbul’a ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada ulaşılabilecek. Metro hattımızı söz verdiğimiz şekilde İstanbul’un hizmetine bir an önce sunabilmek için aynı anda 10 tünel delme makinesi birden kullandık. Kendi içinde pek çok rekora imza atılan metromuzun inşaat süreci, yerli ve millî mühendislik başarılarıyla dopdolu, gurur verici bir eserin ülkemize kazandırılması hikâyesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete alınan metro hattını Kağıthane’de Mahmutbey metrosuyla entegre ettiklerine dikkati çekerek, birkaç ay içinde bu hattı Zincirlikuyu metrobüs durağıyla da birleştireceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tarafından hediye takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra aralarında TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski başbakanlardan Tansu Çiller, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve bazı milletvekillerinin bulunduğu katılımcılarla açılış kurdelesini kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdele kesiminden sonra metro istasyonuna indi. Burada Aşık Veysel İlkokulu öğrencilerinden oluşan Sadabad Korosu’nu dinledi, daha sonra metro ile İstanbul Havalimanı’na hareket etti.

Kağıthane – İstanbul Havalimanı metro hattı durakları listesi ise şu şekilde;

Gayrettepe

Kağıthane

Hasdal,

Kemerburgaz,

Göktürk,

İhsaniye, 

İstanbul Havalimanı

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
582 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.