logo

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Oldu

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Oldu

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulu Belirleme Komisyonunca uygun görülerek proje okullar arasına alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları arasına giren Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Proje Okulu olarak belirlendi.

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İstanbul’da 2021-2022 dönemi için belirlenen 16 Proje Okulu arasına alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 6 Nisan 2021 Tarih ve 23733540 sayılı onayı ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları arasına giren Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak belirlendiği açıklandı.

Konu hakkında bilgi aldığımız Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Ağırtmış, “Anadolu İmam Hatip Liseleri proje okullar haline gelmeye başladı. Özellikle Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Kız İmam Hatip Lisesi olarak Kağıthane’de ikinci proje okul olmasını son derece olumlu buluyoruz. Okulumuz “Fen ve Sosyal Bilimler” programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştü.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 34 kişilik sınırlı kontenjanımızla LGS’de başarılı öğrencileri alacağız. 160 kişi de adrese dayalı öğrenci alacağız. İmam hatip okullarından Türkiye’nin yükselişine katkı sağlayacak nesiller yetişmesi için tüm kuruluşlarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak, Liselere Geçiş Sistemiyle (LGS) Türkiye’nin her yerinden öğrencinin kaydı yapılabilen bir okul olduğu gibi öğrenciler; derslerin yanı sıra seçtikleri alanlarla ilgili seminerler, konferanslar, söyleşiler, sanat atölyeleri, bilim fuarları ve projeleri, laboratuvar çalışmaları, bilimsel etkinlikler ve geziler ile araştırma ve inceleme etkinliklerine katılacak, ilgi gruplarına göre alan okumaları yapacaktır.

Proje İmam Hatip Lisesinde, imam hatiplerde okutulan mesleki derslerinin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanacaktır. Fen ve sosyal bilimler alanında ders seçen öğrenciler, bu dersleri üniversitelerle iş birliği ile daha etkin bir şekilde alma imkânı bulacak, üniversitelerle yapacakları iş birliği çerçevesinde akademik ortamlardan ve imkânlardan olabildiğince yararlanabileceklerdir. Ayrıca öğrenciler, eğitim koçluğu uygulamaları ile danışman öğretmenlerinin rehberliğinde istedikleri alanda üniversiteye hazırlanabileceklerdir” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber 

1166 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.