logo

Kağıthane Metrosuna Kavuşuyor…

Kağıthane Metrosuna Kavuşuyor…

05


1met
Çağlayan, Kağıthane Merkez ve Nurtepe’den geçecek Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun sözleşmesi düzenlenen bir törenle imzalandı. Kağıthane’ye değer katacak bu yeni hatla, Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 26 dakikaya inecek.

mecidiyekoy-mahmutbey-metrosu-tekstilkent-e-geliyor
Çağlayan, Kağıthane Merkez ve Nurtepe’den geçecek Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun sözleşmesi düzenlenen bir törenle imzalandı. Kağıthane’ye değer katacak bu yeni hatla, Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 26 dakikaya inecek. “Her yere metro, her yerde metro” hedefiyle Avrupa Yakası’nda büyük bir metro yatırımına başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kağıthane’nin trafiğini rahatlatıyor. Çağlayan, Kağıthane Merkez ve Nurtepe’den de geçecek metro hattının “Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu Sözleşme İmza Töreni”  Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasında yapıldı. Törene; İBB Başkanı Kadir Topbaş, Kâğıthane Belediye Fazlı Kılıç, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yanı sıra hattın yapım ihalesini alan Kalyon, Gülermak ve Kolin konsorsiyumu üyeleri katıldı.

metro2
Törende konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un ulaşım problemine çözüm olarak üretilen metro ağlarına bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının imzasını bugün atıyoruz. Önümüzdeki ay temeli atılacak ve 17.5 kilometre uzunluğundaki hattın yapımı 2017’de tamamlanacak” diye konuştu.

Başkan Topbaş imzası atılacak yeni metro hattı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Şu anda imza törenine aldığımız 17.5 km ve 15 istasyonlu metro hattımız, 6 ilçemizden geçiyor ve bu ilçelerimizin en yoğun bölgelerinden geçiyor. Biz esasında Mahmutbey’den Kabataş’a kadar bir ulaşım hattı olarak tasarladığımız, ama birinci etap olarak Mecidiyeköy’ü ele aldığımızı burada ifade etmek istiyorum. İkinci etap olarak da Mecidiyeköy-Kabataş’a gelecek bir hat esasında bu. Yani Mahmutbey’den Esenler, Gaziosmanpaşa, Kağıthane ve buradan da Şişli’ye ulaşılacak. Sahile ulaşmak için bu güzergah rahatlıkla kullanılabilecek. 850 milyon lira gibi bir ihale bedelli olarak kazanan konsorsiyumunu tebrik ediyorum. Zaman olarak da 2017’de tamamlanacak. Yıllarca süren bir metro yapımı değil bu. Kendi öz kaynaklarımızla çok önemli bir aksın ulaşım sorunun çözmüş olacağız. 6 ilçedeki istasyonlarından her birine canlı bağlantılarla temel atma merasimini yapacağız. 2016 yılına vardığımızda 7 milyon İstanbullunun kullanacağı bir raylı sistem ağına, 2019’da ise 11 milyon kişinin kullanacağı bir metro ağına sahip olacağız.”

MECİDİYEKÖY-MAHMUTBEY ARASI 26 DAKİKA
Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar ilçelerinden geçecek. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Mecidiyeköy’de mevcut metro istasyonu ile entegre olarak başlayarak,  Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy bölgelerinden geçerek Edirnekapı Sultançiftliği hattına,  oradan  Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi üzerinden yeni hizmete açılan Mahmutbey-Başakşehir hattına entegre olacak. İş ve yerleşim bakımından yoğun alanları tarayan hattın daha sonra Mecidiyeköy’den Kabataş’a kadar uzatılması da planlanmaktadır.

Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar İlçeleri) Metro Hattı saatte bir yönde 70.000 kişi taşıma kapasitesinde olacaktır.

Yaklaşık 17,5 km uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar İlçeleri) Metro Hattı ana hat tünelleri ve viyadükleri, delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 adet istasyondan oluşmaktadır. Metro hattı tamamlandığında; Mecidiyeköy’den Mahmutbey’e seyahat süresi 26 dakikaya inecektir.

İSTASYONLAR:
Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Fazlı Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her durumda Kağıthane’ye destek olduğunu belirterek ;‘’Kağıthane’nin gelişmesinde büyükşehir belediyemizin emeği çok büyük. Emeklerinden dolayı Başkanımız Kadir Topbaş’a çok teşekkür ediyoruz Çalışmalarımızı büyükşehir belediyemizle koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Dünyaca ünlü büyük firmaların yer bulmak için yarıştığı Kağıthane’den geçecek metro çalışmasıyla ulaşımda da merkez ilçe olacağız.” dedi.

Etiketler: » »
4639 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.