logo

Kağıthane Metrosunda Işık Göründü

Kağıthane Metrosunda Işık Göründü

Kağıthane Metrosunda Işık Göründü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, basın mensupları eşliğinde Kabataş–Kağıthane–Mahmutbey Metro hattı inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkan Topbaş, 13’ü yer altı 2’si yer üstü olmak üzere toplam 15 adet istasyonu olacak olan Kabataş-Kağıthane-Mahmutbey metro hattının Alibeyköy ve Kağıthane arasına yapılan tünelinde projenin genel durumunu değerlendirdi.

Basın mensuplarıyla birlikte metro inşaatının içinde gerçekleştirilen yürüyüş Alibeyköy istasyonunda başladı ve 1.5 km boyunca Kağıthane istasyonuna kadar devam etti.

Göreve başladıkları zaman İstanbul’da toplam 45 kilometrelik raylı sistem bulunduğunu belirten Başkan Topbaş; “45 kilometre raylı sistem aldık, 8,5 kilometresi metroydu şu anda aktif olarak 150 kilometre çalışan bir sistem var” dedi. 257 kilometrelik raylı sistem ve metro inşaatının da devam ettiğini belirten Topbaş, “257 kilometrenin maliyeti 35 milyar, 257 kilometrelik metro inşaatında takriben 15 bin işçi çalışıyor” dedi. 

HER YERDE YATIRIM VAR

İncelemelerde bulunduğu Kabataş–Kağıthane–Mahmutbey metro hattı için de bilgi veren Kadir Topbaş, “Biraz önce Eyüp’ten girdik. Orada 900 metrelik bir viyadük yapılacak. Nurtepe’nin altından geçtik ve Kağıthane’ye geldik. Karşımızda Gayrettepe 3. Havalimanı metro hattının kazıları var. Her yerde bir iş, bir yatırım var’’ şeklinde konuştu. 

HEDEF 1022 KİLOMETRE METRO HATTI

İstanbul’u yer altından demir ağlarla geliştirdiklerini kaydeden Kadir Topbaş, “Hedefimiz; 1022 kilometre. Yani en fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonuna erişim olacak. Milyonlarca insan yer altından hareket edecek demektir. Gelecek kuşaklar bizi hayırla yâd edecek. Son dönemde yapmakta olduğumuz metrolarda en yeni teknolojileri kullanıyoruz. New York’tan, Tokyo’dan Berlin’den çok daha ileri teknolojiye sahip bir metro ağı yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

TAMAMLANDIĞINDA HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da metro inşaat çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Metronun tamamlanması ile birlikte Kağıthane’ye çok büyük bir katkı sunacağını belirten Başkan Fazlı Kılıç; “Sizlerin de az önce gördüğü gibi çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Metro hattının tünel inşaatları tamamlandı bundan sonra geriye sadece tünellerin içini ray ve istasyonlar ile doldurmak kalıyor. İnşallah tamamlandığında Kağıthane değerine değer katacak” dedi.

3.8 milyar liraya mal olan ve 3 istasyonu Kağıthane’de olmak üzere toplam 15 istasyona ve 24.5 kilometrelik bir uzunluğa sahip olacak olan metro hattının 2019 yılının ilk aylarında açılması planlanıyor. Metro hizmete başladığında günde bir milyon insanın bu hattan faydalanması bekleniyor.

Etiketler: » » » » » » » » » »
1837 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.