logo

Kağıthane Meydanının Adı Kut’ül Amare Meydanı Olsun

Kağıthane Meydanının Adı Kut’ül Amare Meydanı Olsun

Kağıthane Meydanının Adı Kut’ül Amare Meydanı Olsun

İstanbul’un parlayan yıldızı Kağıthane’de dünyada eşine az rastlanılır bir proje daha hayata geçirilmesi için bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cendere Deresi Çevre Projesi adı altında gerçekleştirilecek dere ıslahı yeşil alan düzenlemesi ile ilçe turizmin de merkezi olacak.

Metro Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

Kağıthane’de Metro çalışmaları bittikten sonra çevre düzenlemeleri de hızlıca tamamlanıp halkın hizmetine sunulacak. Halen Kağıthane Merkezde Kağıthane Meydanı diye geçen alanın şimdiden isminin Kut’ül Amare Meydanı olarak değiştirilmesini Kağıthane Belediyesinde talep ediyoruz.

Kağıthane Türkiye’ye Örnek Olur

Osmanlı ordusunun Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’den sonra en büyük zaferi Kut’ül Amare Zaferidir. Osmanlı ordusu, Bağdat’ı ele geçirmek isteyen İngiliz ordusunu Irak’ın Kut bölgesinde kuşattı ve 29 Nisan 1916’da büyük bir zafer elde etti. 103 yıl önce kazanılan zaferde İngilizlerin 6’sı general, 476’sı subay olmak üzere toplam 13 bin 309 askeri esir alındı.

Tarihi Zafer Kağıthane’de Yaşatılsın!

Böyle büyük zaferin anısına yapılacak anıt ve heykeller Türkiye’ye örnek olacaktır. Türkiye’de hiçbir meydana verilmeyen ismin Kağıthane’ye verilmesiyle bir ilke imza atabiliriz!

Hasbahçe Gazetesi olarak Kağıthane Kaymakamından ve Kağıthane Belediye Başkanından Kağıthane Meydanının adının Kut’ül Amare Meydanı yapılması için çalışmalara başlanılmasını ve bu meydanda her sene etkinlikler yapılarak bu Zaferin kutlanmasını talep ediyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyuna bildiririz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » »
2711 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.