logo

Kağıthane Modern Bir Pazar Yerine Daha Kavuştu

Kağıthane Modern Bir Pazar Yerine Daha Kavuştu

Kağıthane Modern Bir Pazar Yerine Daha Kavuştu

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Sultan Selim Mahallesinde bulunan semt pazarının yeni yapılan Mehdi Sancak Spor Sahası Kapalı Otoparkına taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında inşaatı başlanan Mehdi Sancak Futbol Sahası yenilenme işi içerisinde giriş katı otoparkı; perşembe günleri pazaryeri olarak kullanılması yönünde planlandı. 31 Mart yerel seçimleri öncesi inşaatı %90 oranında tamamlanan Mehdi Sancak Futbol Sahası ve katlı otoparkı; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 11 Kasım 2019 tarihinde gündeme alındı. Grupların ortak teklifiyle oybirliği ile otopark giriş katı semt pazarı kurulmak üzere Kağıthane Belediyesi’ne tahsis edildi.

Kağıthane’nin Sultan Selim Mahallesi’nde her perşembe günü, bölgede ikamet eden yaklaşık 100 bin kişinin yararlandığı bir pazar kuruluyordu. Açık alanda 3 sokağa kurulan pazaryeri mevcut haliyle; mahallenin araç ve yaya trafiğini engelliyor, sokak sakinlerini rahatsız ediyor, ambulans, itfaiye gibi acil durumlarda hayati önem taşıyan ekip ve ekipmanların ulaşımını kısıtlıyordu.

Sultan Selim açık alana kurulan, bu nedenle trafik ve yaya akışını olumsuz etkileyen pazar yeri, mevcut yerinden kaldırılarak, yeni yapılan 3 bin 500 metrekarelik kapalı alana taşındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kağıthane Belediyesi işbirliği ile oluşturulan yeni kapalı pazar alanı, vatandaşlara birçok kolaylık sağlıyor.

Mehdi Sancak Spor Tesisi ise 37 bin m2 alanı üzerinde futbol sahası, tribün, kapalı spor salonları, 800 araçlık otopark, sosyal donatı alanları, modern soyunma ve toplantı salonları ile aktivite mekânlarını barındırıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Pazaryerinin kapalı alana taşınması için uzun yıllardır mücadele veriyoruz. Önceki dönem İBB yönetimi ile Mehdi Sancak Futbol Sahası’nı yenileme kararı almış ve giriş katı otoparkını kapalı pazaryeri olarak planlamıştık. Hele ki koronavirüsün olduğu şu günlerde; pazaryerinin daha uygun bir alana taşınması insan sağlığı için son derece gerekliydi. Pazar giriş çıkışlarını kontrol altına almak, temizlik ve dezenfeksiyonunu hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapabilmek; yanı sıra vatandaşlarımızın daha modern bir ortamda alışveriş yapmasına imkân sağlamak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Artık Sultan Selim pazarı Perşembe günleri Mehdi Sancak Spor Sahası Kapalı Otoparkına kurulacak. Böylece eski yerinde yaşadığımız araç ve yaya trafiğinin engellenmesi, ambulans, itfaiye gibi acil durumlarda hayati önem taşıyan ekip ve ekipmanların ulaşımının kısıtlanması sorunları da son bulmuş oldu. Kâğıthane’mize, İstanbul’umuza hayırlı olsun” dedi.

Sultan Selim Mahallesi’ne kurulan pazaryerinin belediyenin girişimleri sonucu Mehdi Sancak Spor Sahası Kapalı Otoparkına taşınması haberini uzun yıllardır beklediklerini dile getiren esnaf ve vatandaşlar ise “Pazaryerinin kapalı alana taşınması için uzun yıllardır mücadele veren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1710 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.