logo

Kağıthane Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinliği

Kağıthane Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinliği

Kağıthane Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinliği

Kağıthane Kutlu Doğum Programı

Kağıthane Müftülüğü 14 Nisan 2015 günü saat 20:30’da Kagithane Kültür Merkezi tiyatro salonunda  “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlaki” konulu konferans düzenledi.

Konferansa İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr.Rahmi Yaran, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcıları, STK’lar, muhtarlar ve Kağıthaneliler katıldı.

Mevlüt Haliloğlu

Konferans, Kağıthane İlçe Müftülüğünün Dini Musiki Korosunun seslendirdiği ilahilerle başladı ve ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Açılış konuşmasında Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu “Hz.Muhammed (s.a.v)’in  Kur’an merkezli evrensel ilkeleri çerçevesinde, bizzat yaşayarak bütün insanlığa öğrettiği insan merkezli medeniyeti nasıl inşa ettiğini anlattı. Sevgili Peygamberimizin hayatı incelendiğinde çektiği bütün sıkıntılara rağmen, hayatı boyunca davranışlarını yönlendiren temel prensibin hoşgörü olduğunu ifade etti ve  günümüzde bize düsen görevin Hz. Peygamber (s.a.v)’in insanlığa getirdiği bu evrensel ilkeleri doğru anlayıp, hayatımızda yaşamak ve yaşanmasını sağlamak olduğunu bildirdi.

İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr.Rahmi Yaran

Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer konuşmasında toplumda birlikte yaşama ahlakı anlayışına vurgu yaptı. İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr.Rahmi Yaran, birlikte yasama ahlakı konusunda ilk olarak adaletli davranmanın öneminden bahsetti. Canlıların en küçük yapısının hücreler olduğunu ve toplumunda en küçük hücre çekirdeğinin aile birimi olduğunu ve hücrelerin ahenginin bozulması durumunda hastalığa yakalanması gibi toplumunda düzeninin bozulması durumunda da kötü alışkanlıkların toplumun birlikte yasama ahlakına zarar vereceğini bildirdi. Daha sonra Diyanet İsleri Başkanlığının hazırladığı kutlu doğum sinevizyonu izlendi.

Kutlu Doğum Kağıthane Programı

Program Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu’nun protokole gül dağıtımından sonra program sona erdi. Çıkışta vatandaşlara gül, broşür v.b hediyeler takdim edildi.

Etiketler: » » » » » » »
1444 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.