logo

Kağıthane Rekora Doymuyor

Kağıthane Rekora Doymuyor

Kağıthane Rekora Doymuyor

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Çocuklar

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nde, Kağıthane Belediyesi ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla, çocuklarda müze gezme kültürünün yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirilen Dünya Çocuk Rekorları “En Çok Çocukla Müze Gezme Rekoru” 550 çocuğun katılımıyla Kağıthane’de kırıldı.

Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural

Çocukların diorama yöntemiyle tarihi öğrenmelerine dikkat çeken rekor denemesinin sonunda Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural, dünyada bir benzeri olmayan bu rekorla aynı anda 550 çocuğun müzeyi gezdiğini açıkladı.

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Gezi

Çuhadaroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Çuhadaroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Kağıthane İlçe MEB Müdürü Muhammet Çayır, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Dünya Çocuk Rekorları’ndan Aydın Türkgücü ve Kağıthaneli çocuklar katıldı.

En Çok Çocukla Müze Gezme Rekoru

Rekor denemesinin çocuklara müzeleri sevdirmek ve tarihi çocuklar için ilgi çekici hale getirmek için güzel bir etkinlik olduğunu söyleyen Başkan Fazlı Kılıç, “Böyle bir rekor denemesine herkesin şahit olması çok güzel. Çocuklara müzeleri sevdirmek, tarihi daha ilgi çekici hale getirerek çocuklara öğretmek için önemli bir etkinlik. Kağıthane’de böyle bir müzenin bulunmasından ve böyle bir etkinlikle çocuklarımıza tarihi anlatmasından mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Fazlı Kılıç

Etkinliğe katılan İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, etkinliğin sembolik yanına vurgu yaparak müzelerin çocuklar için cazibeli hale getirilmesinin önemine değindi.

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi

Etkinliğin ardından misafirleriyle müzeyi gezen Çuhadaroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Çuhadaroğlu, “Anlı şanlı tarihimizle övünüp, tarihini bilmeyen ender uluslardan biriyiz. Tarihini bilmeyen geleceğini bilemez. Özellikle de bu ülkede yaşıyorsak, tarih olmazsa olmazdır. Dünyanın ilk ve tek canlı tarih ve diorama müzesini olma özelliği taşıyan Hisart’ın böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı sonsuz mutluluk ve ülkem adına da gurur duyuyorum.” dedi.

Dünya Çocuk Rekorları Kağıthane

Müzeyi büyük bir dikkatle gezen çocukların heyecanları yüzlerine yansıdı.”En Çok Çocukla Müze Gezme Rekoru”nda yer almaktan mutluluk duyduklarını söyleyen çocuklar, müzeyi sevdiklerini de dile getirdiler.

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Kağıthane

Roma İmparatorluğu’ndan başlayarak yaklaşık bin yıllık tarihi gravürler, resim, afiş ve fotoğraflar eşliğinde anlatıldığı müzede, Roma ve Bizans İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu, Kurtuluş Savaşı, I. ve II. Dünya Savaşları gibi dünya tarihinin dönüm noktaları yer alıyor.

Kağıthane Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi

Tarihte yer almış medeniyetler ve tarihe yön vermiş olaylara ait askeri ve etnografik eserin yer aldığı müze çocuklara tarihi sevdirerek ve görsel hafızadan destek alarak öğretmeyi amaçlıyor.

En Çok Çocukla Müze Gezme Rekoru İmza

Rekor denemesinin ardından Bilgili ve Çuhadaroğlu ile Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe MEB Müdürü Muhammet Çayır, Dünya Çocuk Rekorları’ndan Aydın Türkgücü rekor belgesini imzaladı.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2650 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.