logo

“Kağıthane Yağlı Güreşleri” pehlivanların akınına uğradı

“Kağıthane Yağlı Güreşleri” pehlivanların akınına uğradı

“Kağıthane Yağlı Güreşleri” pehlivanların akınına uğradı

Kağıthane Yağlı Güreşleri 2014

Sadabat Yaz Etkinlikleri kapsamında Kağıthane Belediyesi tarafından organize edilen ve kökleri asırlar öncesine dayanan tarihi Kağıthane Yağlı Güreşlerinin 20.si düzenlendi.

Hasbahçe’de gerçekleştirilen etkinliğe, Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç, Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Kağıthane Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, STK’lar, ulusal ve yerel basın, ülke genelinden çok sayıda güreş ağaları, güreşçi ve sporsever katıldı.

kağıthane yağlı güreş pehlivanlar

Kağıthane yağlı güreş organizasyonuna tüm Türkiye genelinden çok sayıda başpehlivan katıldı. Tarihi Kırkpınar öncesi Kağıthane’de son sınavlarını veren başpehlivanlar, er meydanında birincilik için mücadele etti. Kağıthanelilerin ve İstanbulların büyük ilgisi gösterdiği yağlı güreşler muhteşem gösterilere sahne oldu.

Geleneksel Yağlı Güreşler Kağıthane Kağıthane Geleneksel Yağlı Güreşler

Hasbahçe’de, 13 kategoride 502 sporcunun katılımı ile gerçekleşen oyunlara güreş severler yoğun ilgi gösterdi.  Gücün, yeteneğin ve deneyimin yiğitleri, ata sporunu yaşatırken mücadeleleriyle seyircilerden tam not aldı.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç, Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen binlerce vatandaş Kağıthane’de tam bir Anadolu mozaiği oluşturmaktadır. Bizlerde Anadolu’dan gelen insanların oluşturduğu Kağıthane’de atalarımıza bir vefa duygusu ile bu güzel tarihi alanda, geleneksel sporlarımızı yaşatmaya devam ettirmeye çalışıyoruz dedi.

Kılıç, bugün düzenlenen yağlı güreş etkinliğine yüzlerce güreşçinin katıldığını ve ata sporumuz olan güreşi en iyi şekilde icra ettiklerine değinerek, “Bugün burada yüzlerce güreşçimiz, ata sporumuz olan yağlı güreşi, Kağıthaneli ve İstanbullulara en güzel şekilde sunumunu yapıyorlar. Kırkpınar öncesi güreşçilerimizin kendilerini en ciddi şekilde denedikleri müsabakalarda çok çekişmeli güreşleri izliyoruz. Başpehlivanlık müsabakaları yapan tüm güreşçilerimiz buradalar” şeklinde konuştu.

Kağıthane İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Türk Güreşine gönül vermiş sporcularımızı ve davetlileri kutladı. Varıcıer, Belediye Başkanımızın sadece Yağlı Güreşlerimizde değil, birçok Ata Sporumuzun orjinaline uygun şekilde yeniden canlandırılmasındaki çalışmalarına da değinerek müsabakaya katılan pehlivanlara başarılar diledi.

yağlı güreş kagithane kagithane yagli guresler

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı güreşlerde başpehlivanlık için final müsabakasında Mehmet Yeşil Yeşil ve Fatih Atlı karşı karşıya geldi. Zorlu ve çekişmeli geçen final güreşinde altın madalyaya ulaşan isim Mehmet Yeşil Yeşil oldu.

Kagithane Güreş Ağası Yusuf Yoldaş

 

Kağıthane er meydanında birinci olan pehlivan Mehmet Yeşil Yeşil, “Kırkpınar öncesi kazandığım için çok mutluyum. Kağıthane Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Kağıthane Belediyesi Yağlı Güreşlerinin ağalığına Yusuf Yoldaş seçildi. Güreşin bütünleştiriciliğine dikkat çeken Yoldaş, “Bugün burada Kırkpınar’ı aratmayacak bir atmosferi yaşadık. Aralarında 32 başpehlivanın olduğu yaklaşık 502 sporcumuzla bize bu güzel ortamı sunan Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4451 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.