logo

Kağıthane Yağlı Güreşleri Tarihi Kırkpınar Güreşlerini Aratmadı

Kağıthane Yağlı Güreşleri Tarihi Kırkpınar Güreşlerini Aratmadı

Kağıthane Yağlı Güreşleri Tarihi Kırkpınar Güreşlerini Aratmadı

Kağıthane Belediyesi tarafından bu yıl 27.si düzenlenen Kağıthane Yağlı Güreşleri, pehlivanlar arasında geçen kıran kırana mücadelelerle geçti.

Kağıthane Belediyesi’nin “Sadabad Yaz Etkinlikleri” kapsamında geleneksel olarak 26’ncısını düzenlediği Kağıthane Yağlı Güreşleri büyük bir mücadeleye sahne oldu. 14 boyda Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 300 pehlivan Hasbahçe Güreş Sahası’nda güreşseverlere unutulmaz bir gün yaşattı. Vatandaşlar serin havaya rağmen güreşlere yoğun ilgi gösterdi. Müsabakalarda ayrıca 20 kişilik davul-zurna ekibi de güreşin tarihi kültürünün yaşatılmasına katkı sağladı.

Kağıthane Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında birçok ata sporu yarışması düzenlendi. Bu kapsamda bu yıl 27’ncisi gerçekleşen Yağlı Güreş etkinliğinde 300’e yakın pehlivan kol bağladı. Sadabad Yağlı Güreşleri her yaştan sporcuyu ağırladı. Hasbahçe Mesire Alanı Güreş Sahası’nda gerçekleşen müsabakalarda er meydanına çıkan pehlivanlar kıyasıya mücadele etti.

Sadabad Yağlı Güreşleri Recep Kara, Abdullah Güngör, Serhat Balcı, Salih Eriş, Nedim Gürer gibi Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarını misafir ederken, İstanbullulara da unutulmaz bir gün yaşattı. Müsabakalarda Ünal Karaman birinci, Salih Eriş ikinci, Hamza Köseoğlu ve Orhan Okulu da üçüncü oldu. Ödülleri Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç tarafından takdim edildi.

GELENEKSEL SPORLARIMIZIN YAPILDIĞI VE İZLENEBİLDİĞİ BİR ORTAM

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Kağıthane Yağlı Güreşleri’nin 27.sini yapıyoruz. 300’ün üzerinde sporcumuzun kıyasıya mücadele ettiği bir alan. Burası sadece yağlı güreşlerimiz için hazırladığımız özel bir alan. Bir de burada geleneksel ve modern okçuluk müsabakaları yapıyoruz. Yılda iki kez bu alanı kullanıyoruz. Geleneksel sporlarımızın doya doya hem yapıldığı hem de izlenebildiği bir ortam. Spor için çok güzel bir ortam. Sporcularımız Kırkpınar’dan önce tüm hünerlerini burada gösteriyorlar. O açıdan da çekişmeli bir mücadele izliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1516 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.