logo

Kağıthane Yağlı Güreşlerinin Şampiyonu Faruk AKKOYUN Oldu

Kağıthane Yağlı Güreşlerinin Şampiyonu Faruk AKKOYUN Oldu

Kağıthane Belediyesi tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen Kağıthane Yağlı Güreşleri, yurdun dört bir yanından gelen pehlivanlar arasında geçen kıran kırana mücadelelerle tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini aratmadı.

Kağıthane Belediyesi’nin Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği Kağıthane Yağlı Güreş Etkinliğinin 29’uncusu, 27 Mayıs Cuma günü Saat: 14.00’da Kağıthane güreş sahasında yapıldı.

500 Pehlivan Kağıthane’de Er Meydanına Çıktı

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 41’i başpehlivan olmak üzere 500’e yakın pehlivanın mücadelesi güreş severlere unutulmaz bir gün yaşattı. İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Şaban Yılmaz, Osman Aynur, Recep Kara, Faruk Akkoyun gibi Türkiye’nin en başarılı başpehlivanlarının er meydanına çıktığı festivale İstanbullular yoğun ilgi gösterdi.

Final müsabakalarında Hüseyin Gümüşalan ile güreşen Faruk Akkoyun, rakibini yenerek 29. Kağıthane Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu. Başpehlivan Akkoyun ödül ve madalyasını Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in elinden aldı.

29. Kağıthane Yağlı Güreşlerinin başpehlivanlık kürsüsü; birinci Faruk Akkoyun, ikinci Hüseyin Gümüşalan, üçüncüler Ali Gürbüz ve Menderes Saltık’tan oluştu.

Hasbahçe Güreş Sahası’nda başlayan güreşlere Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in yanı sıra Kaymakam Tahir ŞAHİN, Kağıthane Güreş Ağası Yusuf Yoldaş ve çeşitli yörelerin güreş ağalarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Kağıthane Yağlı Güreşleri; davulcuların hünerleri, cazgırların manileri ve güreşçilerin kıran kırana mücadelesiyle, güreş severlere görsel bir şölen sundu.

Ata sporlarını yaşatmaya kararlıyız

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ata sporlarını yaşatmaya kararlı olduklarını belirterek; ”Cirit ve okçuluktan sonra bu hafta da yağlı güreş müsabakalarına ev sahipliği yaptık. Ata sporlarımızı sadece bu tür etkinliklerle değil; aynı zamanda spor tesislerimizde çocuk ve gençlerimize öğreterek de yaşatıyoruz. Binlerce çocuk ve gencimize okçuluk ve güreş sporunu öğrettik” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

315 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.