logo

Kağıthane Yağlı Güreşlerinin Şampiyonu Hüseyin GÜMÜŞALAN Oldu

Kağıthane Yağlı Güreşlerinin Şampiyonu Hüseyin GÜMÜŞALAN Oldu

Kağıthane Belediyesi tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenen Kağıthane Yağlı Güreşleri, yurdun dört bir yanından gelen pehlivanlar arasında geçen kıran kırana mücadelelerle tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini aratmadı.

Kağıthane Belediyesi’nin Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği Kağıthane Yağlı Güreş Etkinliğinin 30’uncusu, 30 Nisan Pazar günü Saat: 10.00’da Kağıthane güreş sahasında yapıldı.

Hasbahçe Güreş Sahası’nda başlayan güreşlere Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in yanı sıra STK Başkanları, çeşitli yörelerin güreş ağalarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Kağıthane Yağlı Güreşleri; davulcuların hünerleri, cazgırların manileri ve güreşçilerin kıran kırana mücadelesiyle, güreş severlere görsel bir şölen sundu.

400 Pehlivan Kağıthane’de Er Meydanına Çıktı

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 400’ün üzerinde pehlivan, Hasbahçe’de mücadele etti. İlk olarak alt gruplar güreşirken, Başpehlivanlar Mustafa Taş, Osman Aynur, Recep Kara, Mehmet Yeşil’de seyirciye Kırkpınar tadında güreşler izletti.

Hüseyin Gümüşalan Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı Oldu

Final müsabakalarında Mustafa Arslan ile güreşen Hüseyin Gümüşalan, rakibini yenerek 30. Kağıthane Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu. Başpehlivan Gümüşalan ödül ve madalyasını Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in elinden aldı.

29. Kağıthane Yağlı Güreşlerinin başpehlivanlık kürsüsü; birinci Hüseyin Gümüşalan, ikinci Mustafa Arslan, üçüncüler Serhat Balcı ve Mehmet Yeşil’den oluştu.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Sadabad Yaz Etkinlikleri ile hem ata sporlarımızı yaşatıyor hem de ilçemizi tanıtıyoruz. Kağıthane’de yağlı güreş sporu Osmanlı’dan beri devam eden bir gelenek. Sadabad diye anılan bu bölge aynı zamanda Lale Devri’ne de ev sahipliği yaptı. Şimdilerde Yeşil Vadi adıyla burada birbirinden güzel programlar hazırlıyoruz. Gelecek haftalarda atlı cirit ve okçuluk müsabakalarımız olacak. Şimdiden tüm İstanbulluları davet ediyorum” dedi.

Kağıthane Yağlı Güreşlerinin Yeni Ağası Ahmet Balcı Oldu

Kağıthane Yağlı Güreşlerinin 20 yıldır güreş ağalığını yapan Yusuf Yoldaş bu yılki etkinliklerde unvanını Ahmet Balcı’ya devretti.

Kağıthane Yağlı Güreşleri’ne binlerce vatandaş ilgi gösterdi. Farklı şehirlerden yüzlerce güreşçinin katıldığı, alt grupların da yer aldığı müsabakalarda izleyenler güreşe doydu. Kıyasıya geçen mücadelelerin Kırkpınar’ı aratmadığı gözlendi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

278 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.