logo

KAĞITHANE YATAY MİMARİDE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

KAĞITHANE YATAY MİMARİDE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

KAĞITHANE YATAY MİMARİDE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan 688 konut ve 57 dükkânın temel atma töreni 11 Temmuz Cumartesi günü Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak’ta gerçekleştirildi.

Türkiye’ye örnek olacak Yahya Kemal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde riskli binaların tamamı yıkılırken, yeni 688 konut ve 57 dükkânın yapımı için temel atma töreni gerçekleşti.

Temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Vali Vekili Mehmet Ali Özyiğit, AK Parti İlçe Başkanı Serkan Cantürk ve pek çok vatandaş katıldı.

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak’ta 22 Nisan 2019’da saat 14.15’te istinat duvarının çökmesi sonucu 4 katlı bina yıkılmış; AFAD ve belediye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştı. Çevresinde ciddi risk taşıyan 19 bina ise önlemler kapsamında boşaltılıp kontrollü yıkımı gerçekleştirilmişti. 10 Temmuz 2019’da çöken bina çevresinde sınırlı alan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. Belediye ekiplerince binalarda yapılan kontroller neticesinde; 123 binanın depreme dayanıksız riskli olduğu, deniz kumuyla inşa edildiği ve demirlerinin korozyona uğradığı tespit edildi. Tespitlerin ardından 123 bina kontrollü şekilde yıkılırken; alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın himayesinde, TOKİ işbirliği ile yatay mimari esaslı yeni konut ve işyerlerinin yapımı için çalışmalar başlatıldı.

27 BİN M2 ALANDA, YATAY MİMARİ ANLAYIŞIYLA, ÇOK GÜZEL BİR YAŞAM ALANI İNŞA EDİYORUZ

Yine büyük bir heyecanla, kentsel dönüşüm seferberliğine yeni bir proje daha eklemenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “2019 yılının Nisan ayında Yahya Kemal Mahallemizde istinat duvarının çökmesi sonucu, bu alanda bulunan binalarımızı hemen tahliye ettik. Alandaki 706 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdik.  Şimdi ise; 27 bin m2 alanda, yatay mimari anlayışıyla, mahalle kültürümüzü yansıtan, çok güzel bir yaşam alanı inşa ediyoruz. 18 bloktan oluşacak bu projemizde; 14 bin metrekare yeşil alanımız, 688 konut ve 57 işyerimizle, 548 araç kapasiteli 2 tane de kapalı otoparkımız bulunacak. TOKİ başkanlığımızca inşa edilecek yeni konutlarımız, işyerlerimiz, yeşil alanlarımız Kağıthane’mize, İstanbul’umuza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

PROJENİN TOPLAM İNŞAAT ALANI 135.447 M2 OLUP, 18 BLOKTAN OLUŞMAKTADIR

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ise şu şekilde konuştu: ” Projenin toplam inşaat alanı 135.447 m2 olup, 18 bloktan oluşmaktadır.  Birbirinden farklı mimaride inşa edilecek olan konutlar, zemin kat dahil 5 ve 8 kat arasında inşa edilecektir. Konutlar ağırlıklı olarak 2+1 dairelerden oluşmakta, 23 m2 ile 184 m2 arasında değişen 57 adet ticari bölüm bulunmaktadır.  Ayrıca, proje kapsamında 14.332 m2’lik yeşil alan olup, bloklarla bağlantılı 548 araçlık kapalı 2 otopark bulunmaktadır.  Blokların dış cephesi seramik, ahşap ve taş görünümlü fiber cement kaplama olarak tasarlanmıştır”

PROJE 550 GÜNDE BİTİRİLMESİ PLANLIYOR

‘’Projenin ihale bedeli 260.300.000 TL+KDV olup, 550 günde bitirilmesi planlıyor” diyerek sözlerine devam eden Bulut, “Bu konutlar güvenli olmasının yanında yeşil alanları, çocuk parkları ve yeni iş alanları ile sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturacaktır. Konutlarının memleketimize, milletimize, hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diler şimdiden sağlık ve huzur içinde oturmanızı temenni ederim” diye konuştu.

İnsanların daha yaşanılır ve daha huzurlu ortamlarda yaşamasını istiyoruz

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ise; “Buradaki süreç 22 Nisan’da başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bakanımızın destekleri, himayesi ile buraların tahliyelerini gerçekleştirdik. Yaklaşık 123 binanın olduğu, 745 bağımsız birimin olduğu yeri dört ay içerisinde tahliye işlemlerini tamamladık. İşin hem sosyolojik, hem de toplumsal boyutu ilgili konuları üzerine titizlikle çalıştık. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderdik. Bakanlığımız sadece burası için her ay 1 milyon 100 bin civarında ailemize kira desteğinde bulundu. İlçemizde deprem tedbirleri kapsamında riskli 299 binadan 247’sinin yıkımını gerçekleştirdik. Bu binalarda yaklaşık 10 bine yakın vatandaşımız yaşıyordu. Yine riskli görülen 5 okul binamızın yıkımını gerçekleştirdik. Buradaki amacımız insanların daha yaşanılır ve daha huzurlu ortamlarda yaşamasını sağlamak. Onları yeni, sağlam ve modern binalarına bir an önce kavuşturacağız” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
1685 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.