logo

Kağıthane’de 25 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Kağıthane’de 25 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Aşure dağıtma geleneğini yıllardır sürdüren Kağıthane Belediyesi, muharrem ayı nedeniyle 29 Temmuz Cumartesi günü Saat: 20.30’da Kağıthane Meydanında gerçekleşen programda 25 bin kişiye aşure dağıttı.

Vatandaşlara aşureler ikramlık olarak kâselerde dağıtılırken, durumu elvermediği için evlerinde aşure kaynatamayan kişiler de evlerinden alıp getirdiği kapları aşurelerle doldurdu. Başkan Mevlüt Öztekin, Kağıthane Kaymakamı Tahir Şahin ile birlikte vatandaşlara aşure ikram etti.

Vatandaşların gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduklarını belirten Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Muharrem ayını hem matem hem de muharrem ayı orucu olarak tüm komşularımız değerlendirdiler. Aşure günündeyiz ve bu mübarek günde tüm Kağıthaneli hemşehrilerimizle beraber 25 bin vatandaşımıza aşure ikramında bulunduk. Katılımlarından dolayı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Muharrem Ayı içerisindeyiz Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin. Tekrar buradan şehit Hz. Hüseyin’in ve ehlibeytin ruhu şad olsun diyoruz. Aynı zamanda Hicri Yılımız da hayırlı olsun diyorum. Aşure ikramımızı da Allah kabul etsin. Tüm Kağıthane’ye buradan sevgiler saygılarımı sunuyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

699 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.